Τι είναι η γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. σε Εμπόριο & Υπηρεσίες

Το ΠΑΜΕ δεν είναι παράταξη, ούτε συνδικάτο. Δεν είναι τίτλος ψηφοδελτίου. Το ΠΑΜΕ είναι κίνημα που παλεύει για την οργάνωση, τον ταξικό προσανατολισμό, τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης. Στις γραμμές του ΠΑΜΕ παλεύουν ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, σωματεία, επιτροπές αγώνα, χιλιάδες εργαζόμενοι στους κλάδους, στους τόπους δουλειάς και κατοικίας.

Το ΠΑΜΕ δεν προήλθε από παρθενογένεση αλλά εκφράζει τη μια από τις δυο «γραμμές» στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα που ιστορικά βρίσκονται σε διαρκή αντιπαράθεση. Η άλλη είναι η γραμμή της συνδιαχείρισης, της υποταγής, του κεφαλαίου.

To ΠΑΜΕ για την καλύτερη εξειδίκευση της δράσης του συγκροτεί Γραμματείες σε τοπικό, κλαδικό επίπεδο, γραμματείες που βοηθούν στον προσανατολισμό των σωματείων σε μια σειρά μέτωπα όπως νεολαία, μετανάστες, πολιτισμό κλπ.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στο εμπόριο και στις υπηρεσίες αποτελεί τον ταξικό πόλο στο χώρο ευθύνης της Ομοσπονδίας των Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Στις γραμμές της συσπειρώνονται δεκάδες σωματεία σε όλη τη χώρα, κλαδικά και επιχειρησιακά, επιτροπές αγώνα σε χώρους δουλειάς, συνδικαλιστές. Με βασικό προσανατολισμό στο εμπόριο, στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, στις καθαρίστριες, η Γραμματεία έχει στόχο να συντονίσει τη δράση των εργαζόμενων πανελλαδικά, να βγουν στο προσκήνιο οι πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων, η πάλη σε ταξική κατεύθυνση για την ικανοποίηση τους.

Το ΠΑΜΕ επιδιώκει την ενότητα της εργατικής τάξης με βάση τα δικά της συμφέροντα, κόντρα στο βασικό εχθρό που είναι το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά και κόντρα στις κυβερνήσεις του και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ και των υπόλοιπων εργοδοτικών οργανώσεων σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο.

Στο χώρο ευθύνης του εμπορίου ο εργοδοτικός συνδικαλισμός εκφράζεται κύρια μέσω της πλειοψηφίας που υπάρχει σήμερα στην Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) από τις δυνάμεις του ΜΕΤΑ και της ΠΑΣΚΕ που συγκροτούν το προεδρείο. Είναι οι δυνάμεις που απαρτίζουν το σημερινό κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, με πλήθος ανθρώπων της εργοδοσίας σε συνδικαλιστικά όργανα και σε πρωτοβάθμια σωματεία. Αποτελούν την καθαρή φωνή των μεγαλεμπόρων, των επιχειρηματικών ομίλων.

Τα  σωματεία που ανήκουν στο ΠΑΜΕ τόσο γενικότερα όσο και στο χώρο ευθύνης της ΟΙΥΕ, είναι ταυτόχρονα και στην οργανωτική δομή των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Αντιπαλεύουν όμως σθεναρά τη «γραμμή» της συναίνεσης και της υποταγής, παλεύουν για να ανατρέψουν τις συμβιβασμένες πλειοψηφικές ηγεσίες, να αλλάξουν συνολικά οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην ΟΙΥΕ.

ΠΑΜΕ webradio