ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΙΥΕ 4.4.2013

Εργαζόμενοι στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες

 Σήμερα έγινε η εξ αναβολής συνεδρίαση της νέας διοίκησης της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων ( OIYE) για την εκλογή Προεδρείου της διοίκησης μετά το πρόσφατο συνέδριο.

 Η Δ.Α.Σ. επανέλαβε την αρχική της τοποθέτηση για συγκρότηση προεδρείου

σε αντιπροσωπευτική αναλογική βάση.

Από την τοποθέτηση των παρατάξεων επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά ότι κουμάντο στην ΟΙΥΕ κάνουν τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές.

Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι το μονοπωλιακό κεφάλαιο δεν «αντέχει» Γραμματέα η πρόεδρο στην ΟΙΥΕ που να ανήκει στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, δηλαδή στις δυνάμεις εκείνες που αντιπαλεύουν τις μειώσεις μισθών, τις ελαστικές μορφές εργασίας, την απλήρωτη δουλειά.

Συγκρότησαν προεδρείο κατά παραγγελία, με πρόεδρο από το ΕΜΕΙΣ         (η πρώην ΠΑΣΚΕ που μετονομάστηκε), Γενικό Γραμματέα από την Αυτόνομη Παρέμβαση και Αντιπρόεδρο από την ΔΑΚΕ.

Για να αφήσουν την Δ.Α.Σ. εκτός προεδρείου χρησιμοποίησαν αστεία επιχειρήματα όπως:

  • Εάν αναλάβετε εσείς τον πρόεδρο, δε θα λειτουργήσει το προεδρείο.
    • Να πάρετε τον Αντιπρόεδρο που δεν είναι θέση ευθύνης, δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργία του προεδρείου (Αυτ. Παρέμβαση).
    • Έβαλαν ζήτημα για τη θέση μας (Αντιπροσωπευτικό – Αναλογικό Προεδρείο) ότι τη χρησιμοποιούμε όπου θέλουμε και όχι εκεί που είμαστε πλειοψηφία (ΕΜΕΙΣ)
    • Ζήταγαν όλοι μαζί (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) από την Δ.Α.Σ. να πάμε σε προγραμματικό προεδρείο προκειμένου να συμφωνήσουν.
    • Ουσιαστικά ζήταγαν από τη Δ.Α.Σ. να δηλώσει υποταγή και συμμόρφωση στις αντεργατικές τους θέσεις.

Τέτοια ενότητα επιδιώκουν, ενότητα που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου, των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, των σούπερ μάρκετ που απλόχερα στήριξαν την Αυτόνομη Παρέμβαση στο συνέδριο της ΟΙΥΕ.

Ο αποκλεισμός των ταξικών δυνάμεων από το προεδρείο της ΟΙΥΕ είναι αποκαλυπτικός της υποκρισίας των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ- ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ- Ν.Δ στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Αυτή είναι η δημοκρατία για την οποία κόπτονται.

Οι 13.000 ψηφίσαντες στα σωματεία που έφεραν τη Δ.Α.Σ. μια ανάσα από την πρώτη θέση θα τους δώσουν απάντηση.

Η Δ.Α.Σ. θα συνεχίσει να παλεύει για την ανατροπή των αρνητικών συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα στον κλάδο, την οργάνωση των εργαζομένων ανά μονοπωλιακό όμιλο, την μαζικοποίηση των σωματείων.

Η Δ.Α.Σ. καλεί όλα τα σωματεία στην ανάπτυξη άμεσων δράσεων και πρωτοβουλιών για τα χαράτσια, την άγρια φορολογία, τις δεκάδες απολύσεις που συνεχίζονται, τους εκατοντάδες εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι και όλα τα άλλα προβλήματα που καθημερινά μας φορτώνει η βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της τρόικας.

   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio