ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος με το χτύπημα συνδικαλιστών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στο Πέραμα και τη δολοφονία του Παύλου Φίσσα στο Κερατσίνι από την Χρυσή Αυγή μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν ήταν.

Η δολοφονικές αυτές επιθέσεις επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι η Χρυσή Αυγή είναι συμμορία δολοφόνων που καθοδηγούμενη από την εργοδοσία έχει στόχο να τρομοκρατήσει την εργατική τάξη.

ü   Στο Πέραμα λίγες μέρες μετά την επίθεση σε μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ, αποκάλυψαν ότι είχαν για κίνητρο να τρομοκρατήσουν, ακόμα και να εξοντώσουν μπροστάρηδες εργάτες και συνδικαλιστές, που πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης των συναδέλφων τους στη Ζώνη, για αξιοπρεπή μεροκάματα, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ουσιαστική προστασία των ανέργων, για να μην αλλάξει χρήση η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.

ü   Στην Εύβοια, και όχι μόνο, η Χρυσή Αυγή έστησε δουλεμπορικό γραφείο. Καλούσε – απειλούσε τους εργοδότες της περιοχής να απολύσουν τους αλλοδαπούς που απασχολούσαν στις επιχειρήσεις τους, για να τους προμηθεύσει με Έλληνες, που θα έπαιρναν μεροκάματο 18 ευρώ!

ü   Στις εταιρίες Ανακύκλωσης απειλούσαν τους εργοδότες ότι θα τσακίσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα σωματεία, σε όποια εταιρία παρεμβαίνουν με κύριο στόχο και σκοπό να καθαρίσουν της εταιρίες από τους «βρομιάρηδες» και τη θέση τους να πάρουν «καθαρούς» Έλληνες με μεροκάματα που δεν θα ξεπερνούν τα 10-15 ευρώ!!!!.

ü   Για τους εφοπλιστές στην ναυτιλία οι χρυσαυγίτες, ζητάνε «λελογισμένη ενίσχυση των ναυτιλιακών εταιρειών, εγγυητικές επιστολές από το κράτος για να μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα οι ναυτιλιακές εταιρείες, να στηρίξουν τις ναυτιλιακές εταιρείες, να ρυθμιστεί νομοθετικά το πλαίσιο που διέπει το σύνολο της ναυτιλίας στην Ελλάδα.

ü   Η χρυσαυγίτες σε συνεργασία με την εργοδοσία ιδιαίτερα στα πολυκαταστήματα, στα SUPERMARKET, τις αποθήκες λοτζίστικ, προσλαμβάνουν μέλη της Χρυσής Αυγής με στόχο να αποτρέπουν τους εργαζόμενους από την οργανωμένη δράση με τα σωματεία τους, τρομοκρατούν τους εργαζόμενους όπως και οι εργοδότες, στρέφονται ενάντια σε κάθε πρωτοπόρο στοιχείο που υπάρχει σε κάθε χώρο δουλειάς, καλλιεργούν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

 

Γνωρίζουμε πολλή καλά ότι έχει ενοχληθεί η μεγαλοεργοδοσία στο εμπόριο, της υπηρεσίες, την καθαριότητα, τις εταιρίες φύλαξης και χρηματαποστολών, της αποθήκες λοτζίστικ, της εταιρίες ανακύκλωσης, από την πρωτοπόρα και οργανωμένη δράση των σωματείων μας, των εργαζομένων, δράση που χαλάει τη σούπα των εφοπλιστών, των βιομήχανων, του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου δηλ. όλων αυτών που έχουν ανάγκη τη Χρυσή Αυγή για να υλοποιούν τα αντεργατικά αντιλαϊκά τους μέτρα.

Σήμερα κάθε εργαζόμενος που στήριξε την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ χρειάζεται να βγάλει συμπεράσματα μετά από όλα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα για την δράση της, την συνεργασία και την αξιοποίηση της από την εργοδοσία.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είναι ένα κόμμα που τυχαία το έχει ρίξει στην αγαθοεργία, στην διανομή τροφίμων σε άνεργους, απολυμένους, απλήρωτους εργαζόμενους, είναι ένα ναζιστικό φασιστικό κόμμα με «τάγματα εφόδου» που χρησιμοποιεί η εργοδοσία για να τσακίσει όποιον αντιστέκεται, όποιον σηκώνει κεφάλι στην πιο σφοδρή αντεργατική-αντιλαϊκή των τελευταίων χρόνων.

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλά της μόδας, δεν είναι ένα κόμμα που θα έμπαινε στη βουλή και θα τους «πλάκωνε όλους» είναι ένας πολυπλόκαμος οργανισμός με ισχυρά ερείσματα σε στρατό, αστυνομία, σε συνδέσμους φιλάθλων, στηρίζεται από τους εφοπλιστές, τους βιομηχάνους, τους μεγαλέμπορους, αλλά μια συμμορία που εκτελεί συμβόλαια κατά παραγγελία της εργοδοσίας ( ΠΕΡΑΜΑ- ΚΕΡΑΤΣΙΝΗ).

 Η απάντηση μας είναι:

Εργαζόμενοι οργανωμένοι στα σωματεία τους, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, ΑΠΟΘΗΚΗ, μπορούν να απομονώσουν, να τσακίσουν και να πετάξουν έξω από τους χώρους δουλειάς και τις εργατογειτονιές τη Χρυσή Αυγή.

Σωματεία μαζικά, ταξικά, δυνατά που θα αποτελέσουν ανάχωμα στη φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής.

Όσο τα σωματεία θα μαζικοποιούνται με νέες εγγραφές, θα δυναμώνουν σε κάθε χώρο δουλειάς με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές, τότε θα κατανοείται καλύτερα ο ρόλος και ο χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής ότι είναι γέννημα – θρέμμα τον εργοδοτών, των μεγαλέμπορων και των εφοπλιστών, ότι θα χρησιμοποιηθούν σαν δύναμη κρούσης του κεφαλαίου και του κράτους τους ενάντια στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, ενάντια στην πρωτοπορία του.

Οι κινητοποιήσεις μετά τις δυο επιθέσεις σε Πέραμα και Κερατσίνι, με μπροστάρηδες τα ταξικά συνδικάτα και τους άλλους μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος, έστειλαν τους χρυσαυγίτες κυριολεκτικά στα λαγούμια τους, αυτή πρέπει να είναι η απάντηση, να μην βρίσκουν ίσκιο να κάτσουν, τόπο να σταθούν και να χύσουν το δηλητήριό τους σε καμία εργατική λαϊκή οικογένεια.

Έχουμε υποχρέωση να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, να νοιώθουν ανεπιθύμητοι παντού, να μην ξανασηκώσουν κεφάλι, να μην βρομίσουν με τις «φόρμες παραλλαγής και τα άρβυλα» κανέναν χώρο δουλειάς, να τους πάρουν στο κυνήγι οι εργαζόμενοι εάν τολμήσουν να ζητήσουν την ψήφο του κάθε τίμιου λαϊκού ανθρώπου στα συνδικάτα.

 Έξω οι φασίστες από κάθε χώρο εργασίας.

 Έξω οι φασίστες από κάθε από κάθε γειτονιά.

                                                                        ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio