Ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων Ηρακλείου: ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

 ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

Εμείς οι εργαζόμενοι της ανακύκλωσης, βρισκόμαστε ακόμη μια φορά αντιμέτωποι με την δίψα της εργοδοσίας για περισσότερα κέρδη. Δίψα που καλύπτεται με τον ιδρώτα μας και το αίμα μας, που δεν σβήνει όσα λεφτά και αν βγάλουν.

Στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την διασφάλιση των δεδουλευμένων μας, την κατάργηση του διαχωρισμού σε παλιούς και νέους εργάτες, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και ενώ βρισκόμαστε σε περίοδο διαπραγματεύσεων, η εταιρία απαντά με απολύσεις.

Είναι ξεκάθαρο ότι η απόλυση αυτή αποτελεί μια απάντηση της εταιρίας ενάντια στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, κινητοποιήσεις που θα  μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί καθώς οι εργαζόμενοι εδώ και περίπου οκτώ μήνες έχουν προκαλέσει κύκλους συναντήσεων με τη διοίκηση της εταιρίας και με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας και έχουν λάβει μονάχα υποσχέσεις και ευχολόγια.

Οι απολύσεις, οι απειλές μέσω των προϊσταμένων ότι η εταιρία θα αφήσει το εργοστάσιο  και θα φύγει, η μη τήρηση των συμφωνηθέντων, αποδεικνύουν περίτρανα τους σκοπούς της εργοδοσίας, σκοποί που εντάσσονται στο «είτε θα εργάζεστε με τους δικούς μου όρους και θα πληρώνεστε με τους δικούς μου όρους, είτε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν θα λειτουργεί το εργοστάσιο».

Σημαντική είναι η ευθύνη και της τοπικής διοίκησης καθώς η εταιρία κρύβεται συνεχώς στα γραφεία των Αντιδημάρχων που και αυτοί με την στάση τους απέναντι στους εργαζόμενους προσπαθούν να υπονομεύουν  την όποια προσπάθεια γίνεται να κερδίσουν  την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας μέσα στο χώρο οι εργάτες.

Δεν φτάνει που δουλεύουμε μέσα στα σκουπίδια 6 μέρες -7,40 με απλό ένσημο, δεν φτάνει που η εταιρία δεν τηρεί την συμφωνία με τους εργαζόμενους, τώρα απολύει και ζητάει και τα ρέστα λέγοντας ότι γίνανε  και ζημιές,  που ήταν ενήμεροι πριν ακόμα συμβούν.

Οι σημερινές επιτυχημένες επαναλαμβανόμενες 4ωρες στάσεις εργασίας, δίνουν το μήνυμα στην εργοδοσίας ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε κανένας συνάδελφος να χάσει τη δουλειά του. Απαιτούμε την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου μας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους  του νομού να μας στηρίξουν απέναντι στον εργολάβο και στις ορέξεις του, που ξεζουμίζει καθημερινά τους εργάτες μέσα στα σκουπίδια  για να αυγατίζει τα κέρδη του .

Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν τρομοκρατούμαστε και δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματα μας, συνεχίζουμε των αγώνα μας μέσα στο εργοστάσιο και έξω για την υπεράσπιση των  συμφερόντων μας.

 Διεκδικούμε τώρα :

  • Άμεση  επαναπρόσληψη  του συναδέλφου .Καμία άλλη απόλυση. Μόνιμη και σταθερή για όλους. Άμεση πρόσληψη προσωπικού . Να μπει τέλος στο καθεστώς τον εργολαβιών
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αναδρομικά για όλο το διάστημα που εργαζόμαστε με την WASTE SOLUTIONS .
  • Αλλαγή του ωραρίου σε 6 ώρες και 40 λεπτά  – 40ωρο εβδομαδιαίως για όλους τους εργαζόμενους.
  • Κανένας εργαζόμενος στο εργοστάσιο κάτω του 751.
  • Άμεση υπογραφή Ε.Σ.Σ.Ε. (Επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας ) για όλους τους εργαζόμενους με κατοχύρωση όλων των παραπάνω .
  • Ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής μέσα στο χώρο εργασίας.
  • Βαρύ και ανθυγιεινό ένσημο για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και του εργοστασίου με ωράριο 6ωρο – 5μερο – 30ωρο.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων .
  • Δημιουργία κινητής μονάδας Υγείας μέσα στην ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου πλήρως εξοπλισμένης με έμφαση στην πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio