ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Δελτίο τύπου για την απεργία στις 7 Μάη και κάλεσμα για νέα απεργία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Μαζική εξόρμηση και περιφρούρηση της απεργίας στα πολυκαταστήματα της πόλης πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων τη Κυριακή 7/5  και την απεργία που είχε προκηρυχτεί για το εμπόριο. Με τη παρουσία του Σωματείου και τη συζήτηση με τους εργαζόμενους για τη κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για τις αλλαγές που έρχονται στο εμπόριο, μια σειρά από πολυκαταστήματα έκλεισαν και συγκροτήθηκε μαχητική πορεία που διαδήλωσε στους δρόμους της πόλης.

Η εξόρμηση της Κυριακής ήταν συνέχεια των εξορμήσεων που πραγματοποίησε το σωματείο τις προηγούμενες μέρες ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο κλάδο αλλά και συνολικά στη ζωή της εργατικής, λαϊκής οικογένειας με τη ψήφιση και του 4ου βάρβαρου μνημονίου από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προβάλλοντας ταυτόχρονα το πλαίσιο αιτημάτων του σωματείου.

Όπως τονίζεται και στην ανακοίνωση του σωματείου «Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής έρχεται να υλοποιήσει τις διαχρονικές απαιτήσεις των μονοπωλίων για βαθιές ανατροπές στον εργάσιμο χρόνο, για μέγιστη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις εργασίας, με απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, και μισθούς των 200 και 300 ευρώ. Η Κυριακή αργία αποτελεί μια ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης και η κατάργηση της είναι μαχαιριά στην καρδιά των εργαζομένων στο εμπόριο, καθώς τορπιλίζει και αποδιοργανώνει την κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική ζωή τους. Μπαίνουν επιπλέον εμπόδια στην μητρότητα, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τις γυναίκες που αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία στο κλάδο.

           Διεκδικούμε :

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
  • Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια.
  • Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό-λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.»

Κάλεσαν τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους, να γίνουν μέλη του. Να δυναμώσει η οργάνωση, η ενότητα με βάση τις ανάγκες μας, να ενισχυθεί η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση. Να αντιτάξουμε απέναντι στα συμφέροντα των εργοδοτών τα δικά μας συμφέροντα. Να συμμετέχουν όλοι μαζικά στην απεργία στις 17/5 και στην απεργιακή συγκέντρωση.

Γιάννενα 08.05.17

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio