ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «ΖΟΥΡΑ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

e-mail: [email protected]

Τηλ. Επικοινωνίας:Πρόεδρος.:6932363083, Γραμματέας.:6932134064

09/05/2017

 

Το Δ.Σ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας καταγγέλλει την εργοδοσία στις  πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ» διότι στις 24 Απριλίου 2017, ανακοίνωσε τη μεθόδευση της απόλυσης ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου του επιχειρησιακού σωματείου ποινικοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση που έβαζε εμπόδιο στην επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Η εργοδοσία, με τη στήριξη και των, κατά τα άλλα «ανταγωνιστών» της, στο χώρο της πτηνοτροφίας, έχει εξαπολύσει επίθεση χωρίς προηγούμενο στους εργαζόμενους και το σωματείο τους.

Χαρακτηριστικό της συντονισμένης επίθεσης είναι η συκοφάντηση του αγώνα των εργαζομένων μέσα σε όλους τους εργασιακούς χώρους της πτηνοτροφίας, όπου «δικαιολογούν» τη μειωμένη παραγωγική δραστηριότητα στις επιχειρήσεις συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ», διατυμπανίζοντας ότι  είναι αποτέλεσμα των αγώνων. Με αυτόν τον τρόπο καλούν όλους τους εργαζόμενους, για να μην κλείσει η επιχείρηση να δουλεύουν απλήρωτοι, χωρίς ένσημα, υγιεινή και ασφάλεια, με την τρομοκρατία να βασιλεύει.

Η πείρα που έχουμε αποκτήσει συνολικά, και από τον κλάδο του εμπορίου, διαλύει στην πράξη όλα τα επιχειρήματα, πως δήθεν τις επιχειρήσεις τις κλείνουν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους, με τα δήθεν μαξιμαλιστικά αιτήματα που προβάλλουν. Τόσο στον κλάδο του Εμπορίου όσο και σε άλλους κλάδους είναι δεκάδες οι επιχειρήσεις που κατεβάζουν ρολά και οδηγούνται στον αφανισμό λόγω του ανταγωνισμού των επιχειρηματικών ομίλων, λόγω διαφορετικών επιλογών και επενδύσεων που καθορίζονται από νέα πεδία κερδοφορίας που προσβλέπουν τα αφεντικά και όχι εξαιτίας των “καλών” ή “κακών” χειρισμών που κάνει ο κάθε εργοδότης.

Υπάρχουν πρόσφατα παραδείγματα και από τον κλάδο του εμπορίου, βλέπε «Μαρινόπουλος ΑΕ»,  όπου τα τελευταία χρόνια εντείνεται ο λυσσαλέος ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων για την κυριαρχία τους στην αγορά. Η συγκέντρωση του κεφαλαίου σε όλο και λιγότερες επιχειρήσεις φέρνει εξαγορές, λουκέτα, κανόνια, συγχωνεύσεις με θύματα τους εργαζόμενους σε κάθε επιχείρηση, με ανεργία, με ένταση της εκμετάλλευσης.

Είναι μεγάλες και διαχρονικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων που στηρίζουν τη μεγαλοεργοδοσία και με το νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώνουν, διευκολύνουν την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Για τη κατάσταση στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο έχουν λάβει γνώση όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Παρόλα αυτά η επίθεση κλιμακώνεται ενώ τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση διευκολύνουν ακόμα περισσότερο την εργοδοσία.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «ΖΟΥΡΑ».

Να σταματήσει εδώ και τώρα η μεθόδευση της απόλυσης ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου

Να δικαιωθούν όλα τα αιτήματά τους.

Συνάδελφοι, κοινός αντίπαλος όλων των εργατών είναι η εργοδοσία που τρέφεται και μεγαλώνει από τον δικό μας μόχθο, η εκάστοτε κυβέρνηση που νομοθετεί για τα συμφέροντα της εργοδοσίας στο όνομα της οποίας σφαγιάζονται καθημερινά μισθοί, συντάξεις, δικαιώματα και κατακτήσεις.

Η ώρα της αντεπίθεσης  για αναπλήρωση των απωλειών μας είναι ΤΩΡΑ!

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio