ωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας: Για τις εργολαβίες στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους που έκαναν το βήμα και απέργησαν ενάντια και στη νέα αντιλαϊκή επίθεση που έχουν εξαπολύσει  κυβέρνηση –  ΕΕ – μεγαλοεργοδότες.  Οι σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα έστειλαν σαφές μήνυμα στην συγκυβέρνηση ότι ο λαός δεν συμφωνεί με την ομοβροντία μέτρων.

       Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική – εκδικητική απόλυση συναδέλφου από εργολάβο σε συνεργείο καθαριότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Μια απόλυση που έχει ξεκάθαρο μήνυμα, να τρομοκρατήσει και να αφήσει ασυνδικάλιστους τους εργολαβικούς εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, ώστε ο κάθε εργολάβος να μπορεί να βγάζει κέρδη εις βάρος του ιδρώτα των εργαζομένων.

       Σαν σωματείο προβήκαμε μαζί με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Διοικητή του Νοσοκομείου ώστε η συνάδελφος να επιστρέψει στη δουλειά της, θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας ώστε όχι μόνο να παρθεί η απόλυση πίσω αλλά και για να σταματήσει η εργοδοτική τρομοκρατία ενάντια στους συναδέλφους που τους απειλούν ότι θα χάσουν την δουλειά τους αν έρθουν σε επαφή με το σωματείο.

       Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απομονώσουν τους ρουφιάνους και τα τσιράκια των εργολάβων που παίζουν πολύ βρώμικο ρόλο μέσα στις εργολαβίες, που σπέρνουν το φόβο και την ηττοπάθεια μέσα στους συναδέλφους. Που τους λένε να μην μιλάνε, να σκύβουν το κεφάλι. Είναι εχθροί της τάξης μας. Δεν είναι με το μέρος μας. Είναι με το μέρος των εργολάβων και είναι πολύ πιθανό να έχουν κάνει τις συμφωνίες τους.

       Οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες πρέπει να τους βάλουν στο περιθώριο και να μην τους φοβηθούν. Να σηκώσουν κεφάλι και να οργανωθούν μαζικά στο σωματείο για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους. Ιδιαίτερα το δικαίωμα τους στην εργασία αφού οι συμβάσεις τους λήγουν σε λίγο διάστημα. Να διεκδικήσουν συλλογικά και οργανωμένα μαζί με το σωματείο να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό του Νοσοκομείου Λαμίας αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκής ανάγκες του χώρου.

                                                           Το ΔΣ

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio