Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Σύσκεψη-Συζήτηση Εργαζομένων ICAP

Σύσκεψη Συζήτηση Εργαζομένων ICAP

Η Πείρα της Απεργίας 17 Μάη

Σάββατο 27 Μάη, 12:00

Στα γραφεία του Σωματείου, 3ης Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνη, 3ος Όροφος

Συνάδελφε της ICAP

Την προηγούμενη βδομάδα δώσαμε την μάχη της Απεργίας στις 17 Μάη. Μια Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα, το νέο 4ο Μνημόνιο. Ένα μνημόνιο που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και είχε την στήριξη και των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Ήταν μια μάχη που βοηθά να βγάλουμε σημαντικά συμπεράσματα για τις εξελίξεις, αλλά και για το τη στάση πρέπει να κρατήσουν οι εργαζόμενοι.

Δεν είναι τυχαίο ότι και στην ICAP πριν την Απεργία ξεκίνησαν μια σειρά «φιλικές» παραινέσεις, «βοήθειες» προϊσταμένων πχ για να βρει ο κάθε εργαζόμενος μεταφορικό «για να μπορεί να έρθει» και άλλα τεχνάσματα που καλλιεργούσαν το φόβο και ενέτειναν την ανασφάλεια. Τις  μεθοδεύσεις και τα τεχνάσματα της εργοδοσίας να εμποδίσει και να φοβερίσει συναδέλφους ακολούθησε η πρακτική σε πολλά τμήματα να εμφανίζουν Απεργούς ως αδειούχους! Όλα αυτά, δείχνουν πόσο πονάει την εργοδοσία η οργανωμένη δράση των εργαζομένων. Πόσο φοβούνται την προοπτική του συλλογικού αγώνα, την ενδυνάμωση του Σωματείου και του ΠΑΜΕ.

Για αυτούς τους λόγους οι εργοδότες αξιοποιούν τις ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και άλλων ομάδων που με τη στάση τους υπονομεύουν τους αγώνες. Δεν είναι τυχαίο ότι πλην των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας στην ICAP κανείς άλλος δεν ενημέρωσε για τις εξελίξεις, για την μάχη της Εργατικής Πρωτομαγιάς, για την προετοιμασία της Απεργίας. Με αυτόν τον τρόπο αυτές οι δυνάμεις καλλιεργούν την απογοήτευση και τη μοιρολατρία, δίνουν χέρι βοήθειας στην εργοδοσία. Για αυτό είναι σημαντικό και οι εργαζόμενοι, που κάτω από την πίεση και τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, δεν απέργησαν αυτή τη φορά, να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο. Να στηριχτούν στην συλλογική δύναμη του οργανωμένου αγώνα.

Συνάδελφοι, το μόνο σίγουρο είναι ότι η επίθεση Κυβερνήσεων-ΕΕ-Εργοδοτών δε πρόκειται να σταματήσει. Πατώντας στα νέα μέτρα, στην μικρή οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία, η εργοδοσία κάθε χώρου θα εντείνει την επίθεση της. Θα οξύνει την πίεση, την εντατικοποίηση. Ήδη έχουμε παραδείγματα με τα ωράρια, τα διαλλείματα, τους «στόχους» κ.α. Θέλουν να μας κάνουν να θεωρούμε προνομιακούς τους μισθούς των 300€, την πληρωμή με κουπόνια!!

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ από καιρό ενημέρωναν για τα μέτρα, έδωσαν την μάχη για την προετοιμασία και την επιτυχία της Απεργίας. Οι μαζικές-μαχητικές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, οι απεργιακές μάχες πολλών κλάδων, έδωσαν απάντηση στον Τσίπρα, που προκλητικά έλεγε ότι ο κόσμος δεν κινητοποιείται γιατί συμφωνεί με τα μέτρα και στηρίζει την Κυβέρνηση.

Και στην ICAP πολλοί συνάδελφοι έκαναν το βήμα και απέργησαν. Η συμμετοχή αυτών των εργαζόμενων στην απεργία αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη. Ταυτόχρονα η συζήτηση που άνοιξε με πολλούς εργαζόμενους, οι διαθέσεις που αναδείχτηκαν, ακόμη και αν αυτή τη φορά δεν έκαναν το βήμα, αποτελεί βάση για τη συνέχεια. Αποτελεί ευθύνη και καθήκον του Σωματείου να τους βοηθήσει, να τους στηρίξει για να μπουν στη δράση.

Συνάδελφε της ICAP, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας σε καλεί να συζητήσουμε για τις εξελίξεις, την πείρα που βγαίνει από την Απεργία για το «Τι Σωματεία έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι σήμερα»: σωματεία «φαντάσματα», σωματεία δεκανίκι των εργοδοτών, υποχείριο των κυβερνήσεων τους ή σωματεία μαζικά, γερά, ταξικά, σε συμπόρευση με το ΠΑΜΕ.

Συνάδελφε, σε καλούμε να έρθεις σε επαφή με το Σωματείο σου, τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Να συζητήσουμε για τον ρόλο του Σωματείου, τις εξελίξεις, τα δικαιώματα μας, τους αγώνες που έρχονται.

Σύσκεψη Συζήτηση Εργαζομένων ICAP

Η Πείρα της Απεργίας 17 Μάη

Σάββατο 27 Μάη, 12:00

Στα γραφεία του Σωματείου, 3ης Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνη, 3ος Όροφος

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

http://idiotikoi-athinas.blogspot.gr

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio