Αγωνιστική Ενότητα Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου: Για τις εκλογές στο σωματείο των ιδιωτικών Υπαλλήλων

Η Αγωνιστική Ενότητα Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου χαιρετίζει τους δεκάδες συναδέλφους, που έλαβαν μέρος στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 18, 19 και 22 Μάη 2017, ενισχύοντας σημαντικά την Αγωνιστική Ενότητα που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, τόσο σε ψήφους όσο και σε αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο.

Με το αποτέλεσμα των εκλογών δώσαμε ενιαία απάντηση σε κυβέρνηση, εργοδοσία και κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Σε όλη τη διάρκεια των εκλογών ήταν ξεκάθαρο ότι μοναδικός σκοπός της παράταξης «Προοδευτική Συνεργασία» (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), σε κοινό βηματισμό με το Εργατικό Κέντρο Χίου, ήταν να κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να μειώσει τη συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στις εκλογές του σωματείου. Γι’ αυτό το σκοπό άλλωστε το προηγούμενο διάστημα έφτιαξαν δεύτερο διασπαστικό – εργοδοτικό σωματείο, επιχειρώντας να βάλουν τους εργαζόμενους κάτω από τις σημαίες των συμφερόντων των εργοδοτών, να κάνουν εκλογές χωρίς εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις και συλλογικές διαδικασίες και σε «σιγή νεκροταφείου». Αποτελούν τον πιο συνεπή σύμμαχο της κυβέρνησης όπου με το 4ο μνημόνιο θα επιχειρήσει να βάλει νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, τους αγώνες, την απεργία.

Τις μέρες των εκλογών με βασικό μαέστρο την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου, προέβησαν σε συνεχείς παρεμβάσεις προς τη Δικαστική Αντιπρόσωπο, απειλώντας ακόμα και με ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να αποτρέψουν την παράταση της εκλογικής διαδικασίας, τη μαζικοποίηση της συμμετοχής όλων των συναδέλφων.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που ενώ απουσίαζαν από τη δράση του σωματείου επί τρία χρόνια, στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, είχαν το θράσος να φέρουν ως κηδεμόνες της εργοδοσίας, αιτήσεις εγγραφής προς το σωματείο με τα ονόματα των παιδιών γνωστού επιχειρηματία του νησιού με τοπικά super market αλλά και των διευθυντών που έχει στα καταστήματα του.  Είναι ένα ακόμα δείγμα που αποδεικνύει ποιους εκπροσωπούν και ποιους στηρίζουν οι δυνάμεις του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Το σωματείο μας, που συσπειρώνεται σε ταξική κατεύθυνση με το Π.Α.ΜΕ, βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των συναδέλφων για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, αταλάντευτα απέναντι στα μέτρα που μας εξαθλιώνουν.  Κάνει σοβαρές προσπάθειες να οργανώσει την πάλη των εργαζόμενων απέναντι στην εργοδοσία και τους υποστηρικτές της, απέναντι στο κεφάλαιο, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους, στο εκμεταλλευτικό σύστημα, που σαρώνουν όποιο εργατικό δικαίωμα μας έχει απομείνει.

Το φετινό αποτέλεσμα, είναι ελπιδοφόρο για τους αγώνες που έρχονται. Αισθανόμαστε ταυτόχρονα μεγαλύτερη την ευθύνη, για να πάρουν μέρος ακόμη περισσότεροι εργάτες και εργάτριες στην οργάνωση του αγώνα μέσα από το Σωματείο. Είμαστε αισιόδοξοι και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις  για να σπάσει ο φόβος, η μοιρολατρία στους χώρους δουλειάς, να δημιουργηθούν εστίες αντίστασης σε κάθε εργασιακό χώρο.

Για την αναπλήρωση των απωλειών μας, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, για την διεκδίκηση του πλούτου που παράγουμε!

Γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά, γιατί μπορούμε χωρίς αφεντικά!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio