Σωματείο εργατοϋπαλληλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας: Για την απόλυση συνεδέλφων από την εταιρεία FLORMAR

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ

ΚΑΙ Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ FLORMAR

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του σωματείου εργατοϋπαλληλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας καταγγέλει την εκδικητική απόλυση της ταμίας του σωματείου μας και τις απολύσεις των άλλων δύο εργαζομένων της επιχείρησης flormar στο κατάστημα της Πάτρας, που ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων billys s.a internationaltrade.  

Η απόλυση της συνδικαλίστριας συναδέλφισσας έγινε στις 30/5/17 λίγες μέρες μετά την συμμετοχή της, στη γενική πανελλαδική απεργία στις 17/5/17. Μετά την παρέμβαση του ΔΣ του σωματείου και μελών της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας που συπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ, η εργοδοσία δείχνοντας το αληθινό της πρόσωπο απέλυσε και τις άλλες δύο εργαζόμενες, απειλώντας ότι θα κατεβάσει ρολά στο κατάστημα.

Το Δ.Σ. του σωματείου καταγγέλει την στάση της εργοδοσίας και διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα γίνει αποδεκτή.

Η εργοδοσία της flormar παρόλο που έχει διαπράξει σειρά παραβάσεων που αφορούν τα ωράρια, τις υπερωρίες και τα οφειλούμενα ρεπό δε δίστασε να προχωρήσει στις απολύσεις.

Έχουν τεράστια ευθύνη οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ψηφίζουν αντεργατικούς νόμους και δίνουν το ελεύθερο στους επιχειρηματικούς ομίλους να ανοίγουν και να κλείνουν επιχειρήσεις όποτε θέλουν, και να παίζουν με τις ζωές των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο μας.

Διεκδικούμε την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων, την τήρηση της σύμβασης εργασίας, την πληρωμή των οφειλούμενων.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της επιθεώρησης εργασίας, και του υπουργείου εργασίας.

Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, γιατί η απόλυση συνδικαλιστή γίνεται για να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι και να δουλεύουν ως δούλοι στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio