Ηράκλειο: Κινητοποίηση την Τετάρτη 7/6 για το νέο άδικο χαράτσωμα

ΚΑΛΕΣΜΑ

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ  Ν. Ηρακλείου, καλούμε κάθε σωματείο και κάθε μαζικό φορέα να πάρει απόφαση και να στηρίξει τον δύσκολο αλλά και συνάμα αναγκαίο αγώνα ενάντια στο άδικο χαράτσωμα του λαού που ετοιμάζει η κυβέρνηση με το νέο νόμο για τα “αυθαίρετα” κτίσματα.

Μέχρι τώρα, κάτω από τις πιέσεις των μελών των σωματείων μας, έχουμε καταφέρει να αποσπάσουμε ψηφίσματα από τα δημοτικά συμβούλια, Ηρακλείου και Μαλεβυζίου τα οποία αναγκάσαμε να ταχθούν με το μέρος των αιτημάτων μας που είναι τα εξής :

  • Να διαγραφούν ΤΩΡΑ όλα τα «αυθαίρετα» πρόστιμα κυβέρνησης, δήμων και πολεοδομίας σε εργατικές λαϊκές οικογένειες, για σπίτια και μικρομάγαζα.
  • Nα εξασφαλιστεί κύρια κατοικία για ΚΑΘΕ εργατική- λαϊκή οικογένεια που να καλύπτει το σύνολο των λαϊκών αναγκών. Να προχωρήσουν άμεσα τα απαραίτητα έργα υποδομής στις γειτονίες μας.
  • Να πληρώσουν και με το παραπάνω τα μεγάλα συμφέροντα.
  • Καμία  εκβιαστική  κατάσχεση λογαριασμών, λοιπών περιουσιακών στοιχείων και δέσμευση ΑΦΜ εργαζόμενωνμε αυθαίρετα κτίσματα εκτός σχεδίου πόλης.

Σκοπός μας είναι να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να πιέσουμε την κυβέρνηση, έμμεσα ή άμεσα, να νομοθετήσει το νέο νόμο για τα “αυθαίρετα” σύμφωνα με τις ανάγκες και τα αιτήματά μας.

Πιστεύουμε ότι το κράτος και όλες οι κυβερνήσεις, περασμένες και τωρινή, έχουν την πρωταρχική ευθύνη που δεν επέκτειναν το σχέδιο πόλης για να μας έχουν σε ομηρεία και ότι δεν πρέπει να πληρώσουμε κανένα πρόστιμο για το οποίο δεν είμαστε υπεύθυνοι.

Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε μαζί τις μάχες που έχουμε μπροστά μας, για να κάνουμε τα αιτήματα μας πραγματικότητα. Πρόκειται για το συμφέρον των μελών μας, του εργαζόμενου λαού, που είναι δημιουργός όλου του πλούτου που παράγεται στην χώρα μας, και που καλείται να πληρώνει ένα σωρό χαράτσια για τα οποία δεν ευθύνεται, ένα από τα οποία είναι για τα δήθεν αυθαίρετα.

Ο νομός Ηρακλείου έχει πάρα πολλά λαϊκά σπίτια που δεν έχουν άδεια οικοδομής. Αν οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να παλέψουν οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους, μπορούν όλα να τα ανατρέψουν προς όφελος τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνουμε σε συνέχιση των δράσεων μας για τα αυθαίρετα, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 στον κόμβο Γιόφυρο στις 7,00μμ για να διατρανώσουμε  την φωνή μας  για τα δίκαια αιτήματα μας, για τα σπίτια μας.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio