ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ: Για την απόλυση στη FLORMAR

Η Διοίκηση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ  καταδικάζει την εκδικητική και τρομοκρατική απόλυση της συναδέλφισσας, ταμία του Δ.Σ. του σωματείου Εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, που εργαζόταν στην επιχείρηση «Flormar»,  στο κατάστημα της Πάτρας, που ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων BILLY’S S.A. International Trade.

Αυξάνονται τα περιστατικά εργοδοτικής τρομοκρατίας απέναντι σε εργαζόμενους που αγωνίζονται και διεκδικούν τα δικαιώματα τους.  Να αυξηθεί και από εμάς η ετοιμότητα, η συσπείρωση στα σωματεία μας, η αγωνιστική απάντηση ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά στη δουλειά και τη ζωή μας.

Η απόλυση αυτή καθόλου τυχαία και μεμονωμένο περιστατικό δεν είναι. Οι εργοδότες έχοντας λυμένα τα χέρια τους  και αξιοποιώντας τους «αναπτυξιακούς» – αντεργατικούς νόμους που νομοθετούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, προηγούμενες αλλά και νυν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιδιώκουν να ξεμπερδεύουν με τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων για σταθερή δουλειά, με αξιοπρέπεια και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, επιτιθέμενοι στους πρωτοπόρους συνδικαλιστές, που δεν τους κάνουν τη χάρη να συναινούν στην εξαθλίωση της εργατικής τάξης, στο βωμό του κέρδους των εργοδοτών.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους πως η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Εργοδοσία, κυβέρνηση, ΕΕ θα πάρουν την απάντηση τους μέσα στους χώρους δουλειάς, με οργάνωση και συλλογική δράση.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στη  συνάδελφο και το σωματείο..

Απαιτούμε η κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας, να εφαρμόσει άμεσα τη νομοθεσία για την προστασία της συνδικαλιστικής δράσης.

Καλούμε τα μέλη μας και κάθε εργαζόμενο του κλάδου, να καταδικάσει τη στάση της εργοδοσίας, να σταθεί αλληλέγγυος και να μην επιτρέψουμε καμία άλλη απόλυση, να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων και του σωματείου με κάθε τρόπο και μέσο.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio