ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΑΣ: Για τις απολύσεις στην Πάτρα

Το σωματείου εμποροϋπαλλήλων Άρτας δείχνει την αλληλεγγύη του και καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της ταμία από την επιχείρηση flormar στην Πάτρα, που ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων billy’s s.a international trade.

Η απόλυση της συνδικαλίστριας συναδέλφισσας έγινε στις 30/5/17 λίγες μέρες μετά την συμμετοχή της στην γενική πανελλαδική απεργία στις 17/5/17. Μετά την παρέμβαση του ΔΣ του σωματείου «εργατοϋπαλληλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας», η εργοδοσία δείχνοντας το αληθινό της πρόσωπο, και για να δικαιολογήσει την απόλυση της συνδικαλίστριας απέλυσε και τις άλλες δύο εργαζόμενες, απειλώντας ότι θα κατεβάσει ρολά στο κατάστημα.

Η εργοδοσία της flormar παρόλο που έχει διαπράξει σειρά παραβάσεων που αφορούν τα ωράρια, τις υπερωρίες και τα οφειλόμενα ρεπό δε δίστασε να προχωρήσει στις απολύσεις.

Απλήρωτη εργασία και κάτεργα παντού, αυτή είναι η σαπίλα του καπιταλισμού!

Οι απολύσεις συνδικαλιστών γίνονται για να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι και να δουλεύουν ως δούλοι στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα. Κάτι τέτοιο είδαμε και στην περιοχή μας με την προσπάθεια απόλυσης του προέδρου του σωματείου μας πριν από λίγο καιρό. Οι εργοδότες με τις πλάτες της κυβέρνησης  έχουν το ελεύθερο να ανοίγουν και να κλείνουν τις επιχειρήσεις όποτε θέλουν και να παίζουν με τις ζωές των εργαζομένων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

        Την εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία της συνδικαλιστικής δράσης.

        Την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων, την τήρηση της σύμβασης εργασίας, την πληρωμή των οφειλούμενων.

        Την άμεση παρέμβαση της επιθεώρησης εργασίας, και του υπουργείου εργασίας στην επιχείρηση, όπου αυτή διατηρεί καταστήματα αλλά κυρίως στην Πάτρα.

Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά!!!

Άρτα 09/06/2017

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio