ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ Ι/Υ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ετήσια απολογιστική συνέλευση στις 14 Ιούνη

Το ΔΣ του σωματείου απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στα μέλη του σωματείου και στους χιλιάδες εργαζόμενους και άνεργους που δεν έχουν κάνει ακόμη το βήμα να οργανωθούν στο σωματείο τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους και άνεργους να μην υποτιμήσουν τη συλλογική συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ συναδέλφων από διάφορους χώρους δουλειάς, τη συσσωρευμένη πείρα του σωματείου, που απορρέει από τη δράση του, από τον ταξικό προσανατολισμό του.

Η προσωπική πείρα του καθενός, μπορεί να γίνει σοβαρό λιθαράκι στη συλλογική προσπάθεια να μη μείνει κανένας μόνος του, κανένας ανοργάνωτος απέναντι στην καλά οργανωμένη επίθεση των εργοδοτών που πάει χέρι – χέρι με την εκάστοτε κυβέρνηση.

Οι συνάδελφοι που ακόμα διστάζουν, να σκεφτούν καλύτερα:

  • Δεν υπάρχουν διλήμματα όπως ΟΡΓΑΝΩΣΗ στο σωματείο ή ΑΤΟΜΙΚΗ λύση. Κανένας δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του. Όχι γιατί δεν είμαστε ικανοί, έξυπνοι ή εργατικοί. Αλλά γιατί κανένας δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τον εργοδότη του. Έχει απέναντι την τάξη των εργοδοτών, την κυβέρνηση και τους νόμους των εργοδοτών.
  • Δεν υπάρχουν διλήμματα όπως ΧΡΟΝΟΣ για την οικογένεια ή ΧΡΟΝΟΣ για το σωματείο. Οι ίδιες οι συνθήκες δουλειάς με τα ωράρια λάστιχο, με την κατάργηση Κυριακάτικης αργίας είναι αυτά που μας κόβουν το χρόνο από την προσωπική μας ζωή. Αν δε βρούμε τώρα το χρόνο να συζητήσουμε και να οργανώσουμε μαζί με τους συναδέλφους μας, τότε ο χρόνος για την οικογένεια μας σύντομα θα είναι παρελθόν.
  • Δεν υπάρχουν ΧΑΜΕΝΟΙ αγώνες ή ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ αγώνες. Χαμένος αγώνας είναι μόνο αυτός που δε δίνεται. Όλοι οι αγώνες ανεξάρτητα από το άμεσο αποτέλεσμα αφήνουν παρακαταθήκη για την επόμενη μάχη, μας κάνουν πιο δυνατούς. Δίνουν το μήνυμα της αντίστασης, της οργάνωσης, φοβίζουν τον αντίπαλο.

Το δίλημμα που πρέπει να πάρουμε θέση είναι ένα:

Ζωή με αξιοπρέπεια ή δούλοι του 21ου αιώνα;

 

Στη Γενική Συνέλευση θα συζητήσουμε:

  • Την πείρα του τελευταίου έτους, με επίκεντρο την πείρα από τη δράση του σωματείου από την απεργία της 1ης Μάη μέχρι την απεργία της 17ης Μάη.
  • Το σχεδιασμό του σωματείου για τους μήνες του καλοκαιριού.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

14/06 ΩΡΑ 19:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Τηλ. Επικοινωνίας: 6974210546, 6936958901

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio