Σωματείο καθαριστών–καθαριστριών Ν. Λάρισας: 0 ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ στους ΔΗΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Η διοίκηση του σωματείου καθαριστών –καθαριστριών Ν. Λάρισας και μέλη του σωματείου μας, εξέφρασαν  σήμερα την αλληλεγγύη στους συναδέλφους συμβασιούχους του Δήμου Λαρισαίων κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης τους στο Δημαρχείο. Ο Αγώνας τους για να μετατραπούν οι συμβάσεις  σε άριστου χρόνου όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και  να μην απολυθούν είναι και δικός μας αγώνας.

Τον ίδιο αγώνα  δίνουν και οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των σχολείων όλα αυτά τα χρόνια . Αγώνα για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους (μέχρι τώρα  χρωστούν δεδουλευμένα 3 μηνών) , παλεύουν για την ανανέωση των συμβάσεων τους κάθε χρόνο και για την μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις , χωρίς εξαιρέσεις και κριτήρια.

Οι καθαρίστριες των σχολείων έχων βιώσει για πολλά χρόνια τον εμπαιγμό  και την επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα τόσο από τις κυβερνήσεις όσο και από την  δημοτική αρχή προηγούμενη και την σημερινή. Η προηγούμενη Δημοτική αρχή μείωσε τους μισθούς του για να κάνει προσλήψεις στην λογική του ρουσφετιού και του μοιράσματος της φτώχιας και η νέα Δημοτική αρχή ακλούθησε προσπαθώντας για τους ιδίους λόγους να κάνει μέχρι σήμερα δύο φόρες μειώσεις σε μισθούς. Η νέα δημοτική αρχή είχε μάλιστα φτάσει στο σημείο να  τρομοκρατεί  τους εργαζόμενους λέγοντας ότι: δεν έχουν δικαίωμα στην απεργία , παρεμβαίνοντας ακόμα και στην λειτουργία του σωματείου κάλεσε  τους εργαζόμενους να υπογράψουν δήλωση για να «αλλάξουν τον πρόεδρο του σωματείου».

Η πρόταση και τα «τερτίπια» τις κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για προσλήψεις 2.500 εργαζομένων στους Δήμους με κριτήρια , ανοίγει αργά ή γρήγορα  τον δρόμο για απολύσεις 15.000 εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων να δείχνουν με κάθε τρόπο την στήριξη στους συναδέλφους των ΟΤΑ με την συμμετοχή μας σε όποιες συγκεντρώσεις αποφασιστούν. Οι πολυήμερες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ δείχνουν το δρόμο. ο συνεπείς, μαχητικός αποφασιστικός ταξικός αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δεν γίνονται.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio