ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Για τις απολύσεις στην «Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε.»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Καταγγέλλουμε απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις εκδικητικές απολύσεις 6 συναδέλφων μας στην εταιρεία «Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε.».

Οι συνάδελφοί μας στη Σητεία αποφάσισαν να παλέψουν οργανωμένα, μέσα στον τόπο εργασίας τους και να υπερασπιστούν τα αυτονόητα δικαιώματα που όλοι οι εργαζόμενοι χρειαζόμαστε για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια :  εργασία με δικαιώματα, μισθό που να φτάνει να ζήσουμε, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Λίγο μετά την ίδρυση του επιχειρησιακού σωματείου τους, πήραν τα πρώτα δείγματα ανθρωπιάς από την εργοδοσία τους :απέλυσαν πρώτα 3 συμβασιούχους εργαζόμενους και έπειτα από λίγο απέλυσαν 3 μόνιμους που τους στήριξαν.

Άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι η δημοκρατία του κεφαλαίου σταματάει έξω από τις πύλες των εργοστασίων και ότι οι ανθρώπινες ανάγκες δεν αξίζουν τίποτα μπροστά στα κέρδη του.

Αυτό που δυσκολεύεται να συνειδητοποιήσει η εργατική τάξη δηλαδή την οργανωμένη ταξική πάλη,  το έχει από πολύ νωρίς συνειδητοποιήσει η εργοδοσία και το χτυπάει αλύπητα σε κάθε ευκαιρία που οι εργαζόμενοι σηκώνουν κεφάλι.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Νομού Ηρακλείου συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των συνάδελφων μας στην εταιρεία «Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε.» και είμαστε στη διάθεσή τους να τους προσφέρουμε κάθε βοήθεια για να βγουν νικητές.

Συμπαρατασσόμαστε με τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας τα οποία είναι :

–  Άμεση ανάκληση των απολύσεων

–  Διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας

–  Καμία μείωση στους μισθούς

Παράλληλα καλούμε όλους τους συναδέλφους ιδιωτικούς υπάλληλους να γραφτούν στα κλαδικά σωματεία τους και να παλέψουν μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ για να απαλλαγούν από τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό που έχει τεράστιες ευθύνες για την υποχωρητική διάθεση που καλλιεργούν όλα αυτά τα χρόνια και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους.

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio