ΔΑΣ Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων: Για την υπονομευτική στάση των άλλων δυνάμεων μπροστά στην απεργία (16 Ιουλη)

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει τις παρατάξεις του «Ενιαίου Ψηφοδελτίου» και της «Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας» για την στάση τους και την επιλογή τους να μη συνεδριάζει το Δ.Σ του Σωματείου για να πάρει απόφαση ενόψει της Κυριακάτικης Απεργίας στις 16/7 στον κλάδο του Εμπορίου-Υπηρεσιών.

Οι 2 αυτές παρατάξεις στην συνεδρίαση του Δ.Σ την Δευτέρα 3/7 αρνήθηκαν να πάρουν απόφαση πάνω στο πλαίσιο της που καταθέσαμε ως ΔΑΣ και την πρόταση μας για Γενική Συνέλευση του Σωματείου ώστε να προετοιμαστεί η Απεργία του Κλάδου μας. Πιο συγκεκριμένα αρνήθηκαν να πάρουν απόφαση πάνω στα παρακάτω αιτήματα που καταθέσαμε :

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο, την Κυριακή αργία.
  • Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπαλλήλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα.
  • Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό-λαϊκό εισόδημα. Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
  • Απεργιακή Συγκέντρωση την Κυριακή 16/7 ώρα 10:30 πμ στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου και περιφρούρηση μεγάλων καταστημάτων του κλάδου.

Οι συνάδελφοι λοιπόν δεν πήραν θέση και ζήτησαν χρόνο για να συνεδριάσουμε εκ νέου. Εδώ και μια εβδομάδα τηρούν σιγή ιχθύος με μοναδική τους συμβολή το μποϊκοτάρισμα της απεργίας, χωρίς να έχουν ορίσει Δ.Σ και αναβάλλοντας το Δ.Σ που είχε οριστεί.

Η απόφαση της ΟΙΥΕ για απεργία στις 16 Ιούλη, δε μπορεί να αφεθεί στα χέρια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΛΑΕ/ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΚΕ), που με τη γραμμή του οδηγεί σταθερά στην ενσωμάτωση των εργαζόμενων στις επιδιώξεις του κεφαλαίου. Η σύμπλευση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας των Ιδιωτικών Υπαλλήλων με την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ, το σφιχταγκάλιασμα με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους του κλάδου, το παζάρι γύρω από τον αριθμό των Κυριακών που πρέπει να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά, η τοποθέτηση του τζίρου των επιχειρήσεων ως βασική παράμετρο για την αύξηση των Κυριακών αλλά και τη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων, είναι γραμμή που εντάσσει τους εργαζόμενους πίσω από τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, έρμαια στους ανταγωνισμούς τους.

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συμπόρευση μπροστά στην μάχη της Κυριακάτικης Απεργίας.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio