Σωματείο καθαριστών/τριών Πειραιά: ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Έξω από  τα σωματεία και το εργατικό κίνημα τα διευθυντικά στελέχη και τα τσιράκια της εργοδοσίας.

Το Σωματείο καθαριστών /τριών Πειραιά, καταγγέλλει στους εργαζόμενους κάθε κλάδου και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, την προσπάθεια της εργοδοσίας και των εργοδοτικών συνδικαλιστών να παρέμβουν στον κλάδο του εμπορίου, μέσω των εκλογών του σωματείου-μηχανισμού «ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ». Ενός σωματείου που υποψήφιοι είναι διευθυντές και στελέχη της εργοδοσίας και όχι εργαζόμενοι σαν εμάς.

Από τη Δευτέρα που ξεκίνησαν οι εκλογές-παρωδία οι εργαζόμενοι σύρονται μπροστά στην κάλπη με εκβιασμούς και πιέσεις να εκλέξουν ως εκπροσώπους στο «σωματείο» και στα δευτεροβάθμια όργανα εργοδοτικούς συνδικαλιστές τους διευθυντές και τους προϊσταμένους των επιχειρήσεων στις οποίες δουλεύουν.

Οι αντιπρόσωποι που εκλέγονται πάνε στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜΕΤΑ που είναι η καρδιά και η φωνή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Χωρίς γενικές συνελεύσεις χωρίς ενημέρωση στους εργαζόμενους αλλά με τη γνωστή τραμπούκικη τακτική των προκατόχων τους, η πλειοψηφία των εργαζομένων έρχεται στο χώρο των εκλογών χωρίς να γνωρίζει τι ψηφίζει και ποιους. Αυτές οι εκφυλιστικές διαδικασίες, είναι μακριά από τις αγωνίες και τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, που δημιουργούν οι εργοδότες και η κυβέρνησή τους.

Την ώρα που η δημοτική αρχή Ζίτσας του νομού Ιωαννίνων, απολύει 15 σχολικές καθαρίστριες και ανοίγει το δρόμο στις ομαδικές απολύσεις, η ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων που ανήκουν και οι καθαρίστριες, το κάνει γαργάρα. Την ίδια ώρα μέσω των συνδικαλιστών τους στηρίζουν το συγκεκριμένο σωματείο-μηχανισμό της εργοδοσίας χωρίς να υπάρχει απόφαση του ΔΣ της ομοσπονδίας και ενημέρωση στις υπόλοιπες παρατάξεις. Κατανοούμε την αγωνία τους να στηρίξουν τους εργοδότες και την κυβερνητική πολιτική αλλά το ταξικό κίνημα, με τα σωματεία μας και τους εκλεγμένους στις ομοσπονδίες θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας για το ρόλο του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, μέσα στο εργατικό κίνημα με σκοπό την οργάνωση των εργαζομένων ώστε σωματεία παρατάξεις ομοσπονδίες να υπηρετούν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Καλούμε κάθε τίμιο εργαζόμενο να μην επιτρέψει να γύρει η ζυγαριά υπέρ της εργοδοσίας που θα γίνει ακόμη ποιο επιθετική το επόμενο διάστημα τη στιγμή που το αντιλαϊκό βαρέλι κυβέρνησης και εργοδοσίας δεν έχει πάτο.

ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio