Ένωση Ιδιωτικών Υπάλληλων  Ηρακλείου: Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα, νέες μητέρες, άνεργοι,

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπάλληλων  Ηρακλείου απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο του κλάδου : ‘Έχει έρθει η ώρα να οργανωθούμε στο σωματείο μας, να συμμετέχουμε στην πλούσια δράση του.

Είναι προκλητική για όλο τον λαό αλλά και για τους εμποροϋπαλλήλους, η φιέστα που διοργάνωσε η κυβέρνηση στην πόλη μας πριν καλά – καλά προλάβει να στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής της για τη λειτουργία των καταστημάτων 32 Κυριακές, αρχικά σε 4 περιοχές της Ελλάδας, με στόχο την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας!!!

Και τώρα έρχεται να μας μιλήσει για «δίκαιη ανάπτυξη»…

Τη «δίκαιη ανάπτυξη» την νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας!

Η καθημερινότητα για τους εμποροϋπάλληλους είναι τελείως διαφορετική : οι μεγάλες αλυσίδες έχουν αφινιάσει στις πλάτες μας. Απολύσεις και τρομοκρατία στα HONDOS, λιποθυμίες και απειλές απολύσεων στα ZARA και σε όλο τον όμιλο inditex, πρόθεση να ανοίγουν όλες τις Κυριακές στα Public, ανοιχτά καταστήματα μέχρι και μετά τις 10 το βράδυ στην αλυσίδα  COSMOS και Βερτούδος στο κέντρο, κομμένα ρεπό στα JUMBO, ανοιχτά super market τις Κυριακές, καταστήματα super market Χαλκιαδάκης που σταθερά κλείνουν μετά τη λήξη του ωραρίου και τόσα άλλα που ζούμε καθημερινά… την καθυστέρηση των δεδουλευμένων, απλήρωτες υπερωρίες, εργοδοτική τρομοκρατία, εργατικά ατυχήματα, ανεργία, ανασφάλιστη εργασία, συνεχιζόμενη φορολογία, πετσόκομμα των προνοιακών επιδομάτων, κατασχέσεις και πλειστηριασμοί με ένα «κλικ» στους υπολογιστές τους..  ταυτόχρονα με την πλήρη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και την περαιτέρω εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας και παιδείας που απαιτεί απ’ τους εργαζόμενους να βάλουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξή» τους…..

Και μας λένε πως πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι και να μη μιλάμε, γιατί έχουμε δουλειά, γιατί αλλού είναι χειρότερα, γιατί η επιχείρηση είναι τοπική λες και μοιραζόμαστε τα κέρδη, γιατί υπάρχει οικογενειακό κλίμα, λες και ζουν την ίδια ζωή η οικογένειες των εργαζομένων με των μεγαλοαφεντικών…

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει και στήνει φιέστες, και μάλιστα εδώ στο Ηράκλειο, ήρθε ο ίδιος ο πρωθυπουργός να μας πείσει ότι έχει πετύχει το στόχο της, ότι αυτά που βιώνουμε καθημερινά είναι ανάπτυξη και μάλιστα δίκαιη! Θέλουν να μας πουν ότι η συνέχιση της αντεργατικής- αντιλαϊκής πολιτικής που παρέλαβε από την προηγούμενη κυβέρνηση, είναι ανάπτυξη και πως πρέπει να βάλουμε πλάτη για να συνεχίσουν! Προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους με δήθεν μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις κυβερνητικές διακηρύξεις. Η Κυβέρνηση πρέπει να βρει απέναντι της και εδώ στην Κρήτη τη μαχητική απάντηση των εργαζομένων στην κοροϊδία που θέλει να πλασάρει.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει : Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης. Στην κατεύθυνση αυτή παλεύει το σωματείο μας, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια που ελέγχουν και καθορίζουν την αγορά, μισθούς, εργασιακές σχέσεις, συνθήκες εργασίας, ποιότητα και τιμές προϊόντων, ωράρια και ημέρες λειτουργίας.

Οι Λευκές Νύχτες, οι Βlack Fridays, τα ωράρια λάστιχο, οι απλήρωτες υπερωρίες, οι συμβάσεις ακόμα και μιας μέρας, οι μισθοί πείνας, η δουλειά τις Κυριακές, η διεύρυνση του ωραρίου μέχρι τα μεσάνυχτα, που μεθοδεύουν η πλειοψηφία της ΟΕΣΚ με τον Αντιπεριφερειάρχη, τα ελλιπή έως και ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, η ανεργία, είναι επιλογές των εργοδοτών, που στηρίζονται απόλυτα απ’ όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν.

Δεν είναι επιλογές μας, δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας.

Γι’ αυτό ετοιμάζουν νέο χτύπημα στο συνδικαλιστικό κίνημα, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας.

Αγώνας – οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας. Είναι ανάγκη ακόμα περισσότεροι, ακόμα πιο αποφασιστικά να προετοιμάσουμε την απάντησή μας, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, χωρίς να περιμένουμε από διάφορους «σωτήρες».

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμιά Κυριακή ανοιχτά τα μαγαζιά.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών των τελευταίων ετών.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
  • Όχι στη νέα φοροληστεία, όχι στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό- λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και μνημονίων που μειώνουν τις συντάξεις.
  • Επίδομα ανεργίας  για όλους τους ανέργους και για όλο το διάστημα της ανεργίας.

Συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις 6:30μμ στο EKH

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio