Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου: Για το σωματείο-μηχανισμό «Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και σούπερ μάρκετ Αττικής»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου (ΣΕΙΥΧ) καταγγέλλει στα μέλη και στους συναδέλφους τις διαδικασίες «εκλογών» που πραγματοποιούνται στο «σωματείο»-μηχανισμό «Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και σούπερ μάρκετ Αττικής».

Το συγκεκριμένο κατ’ όνομα «σωματείο» δημιουργήθηκε για να εγκλωβίζει τους εργαζόμενους στις εργοδοτικές επιταγές (ελαστικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά την Κυριακή).  Υπάρχει για να αλλοιώνει τους συσχετισμούς σε Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και στη ΓΕΣΕΕ. Πως αλλιώς να εξηγηθούν οι δεκάδες καταγγελίες εργαζόμενων, για τρομοκρατία και εκβιασμούς από διευθυντικά στελέχη μεγάλων σούπερ μάρκετ (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ, MY MARKET), οι οποίοι τους λένε ότι οι εκλογές είναι υποχρεωτικές και αν δεν συμμετέχουν θα έχουν κυρώσεις.

Ποιο μονοπώλιο θα παρότρυνε, εκβιαστικά μάλιστα, τους εργαζόμενους να ασκήσουν στα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα αν δεν είχε όφελος από αυτό; Πρόκειται για ένα εργοδοτικό σωματείο, που μάλιστα υποψήφιοι στις εκλογές είναι διευθυντικά στελέχη μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Οι εκλογές στο συγκεκριμένο «σωματείο» γίνονται με μητρώο που συμπληρώνεται και κατά τη διάρκεια των εκλογών, με εργαζόμενους να καταγγέλλουν ότι δεκάδες είναι εκείνοι που ψηφίζουν και δεν έχουν σχέση με τον κλάδο.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ της Αθήνας, να αντισταθούν στις μεθοδεύσεις αυτές! Να μη φοβηθούν, να ψηφίσουν με γνώμονα το δικό τους συμφέρον κι όχι της εργοδοσίας!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και στο νομό μας να βγάλουν συμπεράσματα, να καταδικάσουν με κάθε τρόπο τις νοθείες που γίνονται εις βάρος των εργαζόμενων. Κυρίως  να συσπειρωθούν στο ταξικό, κλαδικό μας σωματείο.

Από διασπαστικά και εργοδοτικά σωματεία γνωρίζουν και οι συνάδελφοι στο νησί μας, καθώς η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Χίου δημιούργησε κι εδώ ένα τέτοιο διασπαστικό σωματείο, στις αρχαιρεσίες του οποίου ήταν στελέχη αλυσίδας σούπερ μάρκετ που προέτρεπαν τους συναδέλφους να συμμετέχουν. Κι όλα αυτά, επειδή ακριβώς δεν μπορούσαν να βάλουν στο χέρι το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.

Η κατρακύλα της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου δεν σταματάει εδώ, μιας και στην τελευταία συνεδρίαση της διοίκησης, αρνήθηκαν να πάρουν θέση καταδικάζοντας το «σωματείο»- μηχανισμό «Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και σούπερ μάρκετ Αττικής», λέγοντας ότι δεν έχουν ενημερωθεί.

Να τους ενημερώσουμε λοιπόν ότι δεκάδες Εργατικά Κέντρα και σωματεία σε όλη την Ελλάδα, που καταγγέλλουν τις αρχαιρεσίες-παρωδία του «σωματείου»-μηχανισμού της εργοδοσίας.

Παραθέτουμε ορισμένα:

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, η ΟΕΚΙΔΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ κλπ.

Οι εργαζόμενοι πρωταγωνιστές των εξελίξεων και όχι στην γωνία!

Όλα αυτά που γίνονται αφορούν τη δική μας ζωή, το δικό μας μεροκάματο άρα θα πρέπει να έχουμε τον πρώτο λόγο κι όχι τον τελευταίο. Να μην επιτρέψουμε να μας εκπροσωπεί η εργοδοσία στα συνδικάτα, αλλά συνάδελφοί εργαζόμενοι που έχουν τα ίδια άγχη και αγωνίες με εμάς, που έχουν ξεχωρίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων από αυτά των εργοδοτών!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Οργάνωση και αγώνας παντού!

Συνδικάτα Ταξικά, Όχι Εργοδοτικά!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio