Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Πειραιά: Απεργία 17 Δεκέμβρη

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ  – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
 ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ 
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι στο εμπόριο νιώθουμε στο πετσί μας την “δίκαιη ανάπτυξη” που διατυμπανίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ:
  • “Εορταστικό ωράριο” – ωράριο εξόντωσης, δουλειά τις Κυριακές, τις αργίες, χωρίς ρεπό, 10ωρα -12ωρα με ότι όρους θέλει η εργοδοσία.
  • Διώξεις και συλλήψεις  συναδέλφων από την πρώην Καρυπίδης στα Γιάννενα κατ’ εντολή           της εργοδοσίας «ΜΑRKET IN», γιατί διεκδικούν δεδουλευμένα και το δικαίωμα τους στη δουλειά.
Οι εργοδότες του κλάδου  έχοντας εξασφαλίσει ένα πλούσιο αντεργατικό οπλοστάσιο και την  αμέριστη στήριξη της Κυβέρνησης και όλων των αστικών κομμάτων απαιτούν  να εργαζόμαστε ασταμάτητα  χωρίς δικαιώματα. Μας στερούν ακόμα και το δικαίωμα στην ξεκούραση, να κάνουμε γιορτές με τις οικογένειες μας. Οι μέρες που έρχονται είναι φωτιά για τους εμποροϋπαλλήλους στα καταστήματα, στις εμπορικές αλυσίδες, στα εμπορικά κέντρα και στα εκπτωτικά χωριά, στα super market. Με προμετωπίδα τα μεγάλα εκπτωτικά χωριά, τις διαφορετικές εργοδοσίες μικρές και μεγάλες που αναπτύσσονται μέσα σε αυτά, μεγάλες εμπορικές αλυσίδες αλλά και λύκους που ως σήμερα κρύβονταν πίσω από την ψεύτικη σημαία του καλού εργοδότη, επιχειρείται ενιαία το χτύπημα της Κυριακής αργίας, το συνολικό ξεζούμισμα των εργαζόμενων κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Εμείς όμως οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι, όλοι οι εργαζόμενοι, έχουμε ένα πολύ ισχυρό όπλο, έχουμε την οργωμένη συλλογική πάλη μέσα από τα ταξικά μας σωματεία, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη, όπως αυτή εκφράστηκε και θα συνεχίσει να εκφράζεται στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στον Καρυπίδη. Οι συνάδελφοι μας στον Καρυπίδη που βρίσκονται σε πολύμηνες κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και το δικαίωμα στην εργασία δέχτηκαν τις προηγούμενες μέρες στα Γιάννενα, συντονισμένα την επίθεση της κρατικής καταστολής ύστερα από εντολή της διαδόχου εταιρείας «ΜΑRKET IN». Συνάδελφοι μας εμποροϋπάλληλοι, δέχτηκαν χημικά, πήγαν στο νοσοκομείο και μέσω αυτόφωρης διαδικασίας βρέθηκαν στα αστυνομικά τμήματα και τα δικαστήρια. Αποτελεί σαφές δείγμα για το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους αγώνες των εργαζόμενων και το απεργιακό δικαίωμα, μπροστά στους σχεδιασμούς που έχει για το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης. Η στάση της εργοδοσίας της «MARKET IN» δε μπορεί να περάσει έτσι!

Καλούμε κάθε συνάδελφο να έρθει σε επαφή με το σωματείο του.  Σε  κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κατάστημα, εκεί που η εκμετάλλευση του καθενός μας παίρνει σάρκα και οστά, να κάνουμε το βήμα, να σπάσουμε το φόβο και να οργανώσουμε την πάλη μας.
Συνεχίζουμε:

  • Με παρεμβάσεις το Σάββατο 16/12, στις 5.30μ.μ έξω από τo κατάστημα της «MARKET IN» (Καραολή Δημητρίου 22, Κερατσίνι). Η τρομοκρατία εργοδοσίας και κυβέρνησης δεν θα περάσει. Οι συνάδελφοι μας στα σ/μ Καρυπίδης έχουν στο πλευρό τους χιλιάδες συναδέλφους τους.
  • Με την πανελλαδική κλαδική απεργία, την Κυριακή 17 Δεκέμβρη, με συγκέντρωση 9.00 π.μ. στα γραφεία του σωματείου.
Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, της ζωής μας, της Κυριακής αργίας, δεν είναι αγώνας που κρίθηκε αλλά διαρκής πάλη που βρίσκεται μπροστά μας. Είναι αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio