Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας: Καταγγελία για την απαράδεκτη συμπεριφορά της εργοδοσίας του Σουπερμάρκετ Α.Β Βασιλόπουλος

Συνάδελφε/ισσα,

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά της εργοδοσίας του Σουπερμάρκετ Α.Β Βασιλόπουλος στο κατάστημα του κόμβου Αγ. Δημητρίου Άρτας όπου στις 15/12/2017 και ώρα 20:00 απαγόρευσαν σε μέλη του Σωματείου να μοιράσουν ανακοινώσεις για την Απεργία στο εμπόριο στις 17 Δεκέμβρη, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Ο υπεύθυνος της βάρδιας μας δήλωσε ότι έχει δικαίωμα η εταιρία στον ιδιωτικό της χώρο να απαγορεύει το μοίρασμα «Διαφημιστικών Φυλλαδίων», έτσι χαρακτήρισε τις ανακοινώσεις και τις καταγγελίες για τα γεγονότα στα Market In στα Γιάννενα. Ο υπεύθυνος βάρδιας υιοθετώντας την λογική και τα επιχειρήματα της εργοδοσίας, μίλησε απαξιωτικά μπροστά σε εργαζόμενους κ πελάτες που παρακολουθούσαν άναυδοι! Τέτοιος τρόμος τον έπιασε παίρνοντας από τα χέρια των εργαζομένων τις ανακοινώσεις. Φοβούνται ένα κομμάτι χαρτί!!!

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη. Έρχεται σε μια σειρά από γεγονότα όπου η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς έχει ενταθεί ειδικά στο χώρο του εμπορίου. Η συγκεκριμένη εταιρία όλο το προηγούμενο διάστημα, πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης δεν άφησε αντεργατικό νόμο που να μην αξιοποιήσει, 4ωρα, 3ημερα, ΕΣΠΑ-VOUCHER, συμβάσεις έργου ή δανεισμού με εργολάβους (συνεργεία καθαρισμού, αποθήκες), σμπαράλιασμα προγραμμάτων, τρομοκρατία, απολύσεις.

Η  ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ επιτίθεται με αγριότητα στα δικαιώματα μας όπως στην ανάγκη μας για ξεκούραση, για σταθερή εργασία.

Απαιτεί να θυσιάσουμε όλα μας τα δικαιώματα για να αυγατίζει τα κέρδη της.

Μεγάλες ευθύνες και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που όταν αδυνατεί να περάσει με νόμο τον περιορισμό της απεργίας χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να διαφυλάξει τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών. Θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς για να περάσουν για ακόμη μία φορά τα αντεργατικά μέτρα που επιτάσσει η 3η αξιολόγηση. Όπου την κοροϊδία της “δίκαιης ανάπτυξης” δεν την τρώνε οι εργαζόμενοι, την επιβάλλουν με κάθε τρόπο. Το μόνο που τους φοβίζει είναι η οργάνωσή μας και καλά κάνει και τους φοβίζει.

Οι εργαζόμενοι στα ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και κάθε εμποροϋπάλληλος έχει επιλογή, έχει διέξοδο. Είναι η οργανωμένη-συλλογική δράση μέσα από το κλαδικό μας σωματείο, μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, δημιουργούμε επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα.

Παλεύουμε για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio