ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 10 ΣΤΟ ΣΑΡΟΚΟ

Την Τρίτη 9 Γενάρη 2018, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων με την συμμετοχή εργαζόμενων-μελών του Σωματείου μας. Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η οργάνωση της πάλης ενάντια στα νέα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για λογαριασμό των μεγάλων αφεντικών, που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο της τρίτης αξιολόγησης. Μία από τις απαιτήσεις των μεγάλων αφεντικών είναι ουσιαστικά η απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία και ο περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης, ώστε να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου από άκρη σ’ άκρη σε όλη την χώρα, για να αυγατίζουν τα κέρδη τους μια χούφτα παράσιτα, για να έρθει η “ανάπτυξή” τους!

Παράλληλα, καταγγέλθηκε ο ξεδιάντροπος τρόπος με τον οποίο τα τσιράκια της μεγαλοεργοδοσίας, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, βάζουν πλάτη για να περάσουν και αυτά τα μέτρα. Έτσι, η ξεπουλημένη πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), απέρριψαν το αίτημα σωματείων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. για άμεση απάντηση με προκήρυξη απεργίας. Στην ίδια ρότα και η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, η οποία σφυρίζει αδιάφορα βάζοντας κι αυτή πλάτη, για να περάσουν τα σχέδια των μεγάλων αφεντικών, σκάβοντας παράλληλα τον λάκκο που προσπαθούν να χώσουν τους εργαζόμενους, ακόμα πιο βαθειά!

Αν νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και θα επιτρέψουμε να μας αφαιρέσουν και το τελευταίο όπλο που έχουμε, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος! Δικαιώματα που κατακτήθηκαν με ποταμούς αίματος, όπως αυτό της απεργίας, ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ! ΘΑ ΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλον τον λαό του νησιού μας να συμμετέχει μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ της Παρασκευής 12 Γενάρη και στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο Σαρόκο.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio