Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις του Ομίλου Σκλαβενίτης στην Βόρεια Ελλάδα: Απεργία 12 Γενάρη ενάντια στον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία

Μετά τη σφοδρή επίθεση όλων των τελευταίων κυβερνήσεων απέναντι στην εργατική τάξη της χώρας που περιλάμβανε μεταξύ άλλων μείωση μισθών, κόψιμο επιδομάτων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, κατάργηση Κυριακής-αργίας η σημερινή κυβέρνηση δίνει ακόμα ένα  χτύπημα στους εργαζόμενους. Σε αγαστή συνεργασία με τους «Θεσμούς» και την μεγαλοεργοδοσία προχωράει στον δραστικό περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία.

Μας θέλουν φτηνούς, με πενιχρούς μισθούς, μας θέλουν χωρίς δικαιώματα, αλλά να μη βγάζουμε «άχνα»! Έχουμε πείρα. Τα παραδείγματα είναι καθημερινά. Μόλις πριν ένα μήνα, στα Γιάννενα, έστειλαν τα ΜΑΤ στους εργαζόμενους στον Καρυπίδη που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα και τη θέση εργασίας τους. Λίγες μέρες μετά, τη σκυτάλη πήρε η εργοδοσία με μπράβους και «φουσκωτούς». Και αυτό είναι απλά ένα δείγμα του πως, κυβερνήσεις και εργοδοσία, θα κινηθούν από δω και μπρος.

Ταυτόχρονα, ετοιμάζουν νέες περικοπές σε επιδόματα, υγεία και συντάξεις και τέλος «εκσυγχρονίζουν» τις διαδικασίες πλειστηριασμών έτσι ώστε να προσφέρουν «πακέτο» τα σπίτια των μεροκαματιάρηδων στις τράπεζες.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση, οι Εργαζόμενοι στον Σκλαβενίτη δε μένουμε αμέτοχοι!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ

Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις:
Στη Θεσσαλονίκη 12μμ στο Άγ. Βενιζέλου
Καβάλα: Στις 12 το μεσημέρι στην Αντιπεριφέρεια
Νάουσα: Στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία
Αλεξανδρούπολη: Στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο
Γρεβενά: Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Καβάλα: Στις 6.30 μ.μ. στην πλ. Καπνεργάτη
Καστοριά: Στις 7 μ.μ. απέναντι από πρώην Νομαρχία
Κοζάνη: Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Πτολεμαΐδα: Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Φλώρινα: Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
και σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα
ΤΟ Δ.Σ.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio