ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ-ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέες και νέοι, εργαζόμενες μητέρες

Η κυβέρνηση υλοποιεί τις εκκρεμότητες της απέναντι στο κεφάλαιο με το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για τη λαϊκή κατοικία, με πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης ποινικοποιείται η δράση όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς και όσων διαμαρτύρονται  με περαιτέρω μέτρα έντασης της εκμετάλλευσης και καταστολής.

Αυτό είναι το έδαφος για την ανάπτυξη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδοσία γνωρίζοντας πολύ καλά τη δύναμη που έχει η εργατική τάξη όταν αγωνίζεται και διεκδικεί, προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στο να συζητάμε εμείς οι εργαζόμενοι, να διεκδικούμε, να αποσπούμε κατακτήσεις, με ένα νέο απεργοκτόνο νόμο, με στόχο να αποδυναμωθεί και να αφοπλιστεί το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα και να παραδοθούμε αιχμάλωτοι και ανοργάνωτοι στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν θα τους αφήσουμε.

Δίνουμε τη μάχη να γίνει υπόθεση της καθημερινής πάλης στους τόπους δουλειάς, να ανοίξει οργανωμένα πλατιά συζήτηση με τους συναδέλφους μας. Δίνουμε τη μάχη για να φωτίσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα για να ζει η εργατική τάξη με αξιοπρέπεια, με δικαιώματα στη δουλειά και κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της.

Σε αυτή τη μάχη κάνουμε στην άκρη τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ), που απέρριψαν ομόφωνα την πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση , είναι οι δυνάμεις που εμποδίζουν την οργάνωση των διεκδικήσεων στους χώρους δουλειάς, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, απομακρύνουν τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα.

Αυτές οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, οι ¨όλοι μαζί¨ είναι το χέρι και το μάτι της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό κίνημα.

Σαν δύο σταγόνες νερό οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που αποτελούν το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπάλληλων Ελλάδας, ξεπέρασαν τον εαυτό τους στη χθεσινή  συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Σε μια συνεδρίαση που προσπάθησαν να την αποφύγουν και να την μεταθέσουν χρονικά μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, οι δυνάμεις της ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ) και της ΠΑΣΚΕ, έκαναν τοποθετήσεις βγαλμένες από καρμπόν. Προσπαθώντας να κρύψουν την άθλια υπονομευτική στάση τους μπροστά στην κυβερνητική και εργοδοτική επίθεση με μέτρα-φωτιά που αγγίζουν μέχρι το δικαίωμα στην απεργία, κατέληξαν μέσα από τρικυμιώδη επιχειρήματα πως «τα σωματεία πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή και να αντιδράσουν δυναμικά» με έναν γενικό και αόριστο τρόπο, κάποια γενική και αόριστη στιγμή.

 Με θαυμαστό ζήλο υπεραμύνθηκαν των θέσεων τους, πως δε χρειάζεται άμεση απεργιακή απάντηση, πως για το ζήτημα των μέτρων του πολυνομοσχεδίου, για το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, των ιδιωτικοποιήσεων κ.ο.κ δε χρειάζεται όξυνση και σύγκρουση.

Και ενώ την ίδια στιγμή μπροστά στο γενικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ για απεργιακή κινητοποίηση, έκαναν διδακτικά μαθήματα περί ανέμων και υδάτων πάνω στις μορφές πάλης, ψάχνοντας το νέο που θα συγκινήσει τους εργαζόμενους ώστε να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού,  βάρεσαν άλλη μία τουφεκιά στον αέρα, προτείνοντας απεργία για την προσεχή Κυριακή 14 Γενάρη, τις ίδιες δηλαδή μέρες που αρνούνται απεργιακή κινητοποίηση για τα μέτρα-φωτια του πολυνομοσχεδίου, φτάνοντας τον τυχοδιωκτισμό σε δυσθεώρητα επίπεδα

Οι ίδιοι δηλαδή που επικαλούνται πως δεν υπάρχει διάθεση για απεργία μπροστά στα μέτρα του πολυνομοσχεδίου επειδή «ο κόσμος δεν τραβάει», πρότειναν τις ίδιες μέρες απεργία στο εμπόριο. Ποιοι; Οι πιο συνειδητοί απεργοσπάστες στον κλάδο!

Αυτές είναι οι δυνάμεις που κάθονται στο σβέρκο χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων και εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα. Οι άνθρωποι της εργοδοσίας, τα πιο πιστά σκυλιά των αφεντικών.

Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο στο εμπόριο, στην καθαριότητα, στις αποθήκες, τους courier, τους εργαζόμενους στα delivery, στα γραφεία αλλά και σε κάθε υποκλάδο, που έχει επιφυλάξεις ή άλλες προσεγγίσεις, που δε συμφωνεί σε όλα με το ΠΑΜΕ αλλά παράλληλα δεν αντέχει στη βαρβαρότητα που τσακίζει τη ζωή του και αηδιάζει με τη σαπίλα του ξεπουλημένου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, να κάνει ένα βήμα μπροστά και να δώσει δύναμη στους αγώνες του, στις διεκδικήσεις του. Να συμπορευτεί με τις δυνάμεις που μπορούν να οργανώσουν την αντεπίθεση μας. Να βγει στο δρόμο από αύριο.

Το μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης, του μεγάλου κεφαλαίου, των μεγαλεμπόρων, των θεσμών, των κομμάτων που έχουν στηρίξει κάθε είδους μνημόνιο μαζί με τους ανθρώπους τους στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, πρέπει να πάρει αγωνιστική απάντηση. Και θα την πάρει..

Είναι ώρα μάχης και αγώνα!

Τη Παρασκευή 12/1 στα πλαίσια πανελλαδικών κινητοποιήσεων δεκάδων σωματείων εργατικών κέντρων και Ομοσπονδιών σε όλη τη χώρα συγκέντρωση στις 11.00 πμ μπροστά στο κτίριο της ΕΦΟΡΙΑΣ  ΡΟΔΟΥ

Τη Δευτέρα 15/1 μέρα ψήφισης των μέτρων,  καλούμε  τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε  συλλαλητήριο στις 6μ.μ. στην Πλατεία Κύπρου.

Απεργούμε και διεκδικούμε:

Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό.

Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.

Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη.

                                                                                                         Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio