ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Η χρονική στιγμή που πραγματοποιείται η ΓΣ μας, είναι πραγματικά σύνθετη και δύσκολη για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο, για την εργατική τάξη συνολικά, για τα φτωχά λαϊκά στρώματα του τόπου μας.

Τα αφεντικά και οι κολαούζοι τους -οι κυβερνήσεις και οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές τους,

-μας λένε να κάνουμε σήμερα θυσίες γιατί «όλοι μαζί» εργάτες και αφεντικά θα κερδίζουμε δήθεν το ίδιο από την ανάπτυξη.

-μας λένε να μην «ανησυχούμε», νοιάζονται για το «καλό μας», γι΄αυτό:

  • Μειώνουν τους μισθούς και τα δικαιώματά μας
  • Χρυσοπληρώνουμε για υγεία και παιδεία
  • Διαλύουν τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας και θέλουν να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο (Κυριακές και νύχτες-να μην βλέπουμε ποτέ τα παιδιά μας!)

ΓΙΑΤΙ?…… Όταν θεός είναι το κέρδος…. Και οι «καλοί & υγιείς επιχειρηματίες» και οι «κακοί» θέλουν την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής μας δύναμης μιας και έτσι μόνο προχωρά η «δίκαιη» ανάπτυξη των κερδών τους!

Συγχρόνως, η γειτονιά μας, μυρίζει μπαρούτι! Τα συμφέροντα των διάφορων μεγαλοεπιχειρηματιών στην περιοχή μας, μπλέκουν τους λαούς μας σε μονοπάτια επικίνδυνα για εμάς και τα παιδιά μας. Κανένας εφησυχασμός! Καμία επανάπαυση! Το εργατικό – λαϊκό κίνημα, γνωρίζοντας καλά ότι τα αντιλαϊκά μέτρα (σε περιόδους «ειρήνης») και οι πόλεμοι, γίνονται για τα συμφέροντα των ομίλων, πρέπει να βάλει στο στόχαστρο τον πραγματικό εχθρό, το κεφάλαιο και την τάξη του.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Τώρα είναι η ώρα για να αναπτυχθούν αγώνες με κριτήριο την ικανοποίηση των σημερινών αναγκών όλων των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Με ενότητα και αλληλεγγύη, με οργάνωση της πάλης μας σε κάθε χώρο δουλειάς και ενιαία όλων μαζί, να διεκδικήσουμε το δίκιο μας σήμερα, ανοίγοντας δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Παλεύουμε για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κατάργηση των ελαστικών μορφών, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, μείωση του εργάσιμου χρόνου. Διεκδικούμε τη Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, την οποία δεν τη βλέπουμε συντεχνιακά και ξεκομμένα από το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Συμμετέχουμε στη δράση του κλαδικού μας σωματείου. Χτίζουμε το δικό μας αντίπαλο δέος για την υπεράσπιση της ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας. Παίρνουν μέτρα για να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία, για να δυσκολέψουν τη λειτουργία των σωματείων γιατί φοβούνται τους εργαζόμενους οργανωμένους σε ταξικό προσανατολισμό.

Μην τους αφήνεις να σε φοβίζουν ….. Φόβισέ τους εσύ!!!

 

Πάρε μέρος στην Εκλογοαπολογιστική  Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας,

Κυριακή 4 ΜΑΡΤΗ, στις 6:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Δώσε δύναμη στη δύναμή σου!

Κανείς μόνος!

ΤΟ Δ.Σ.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio