Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά: 1 MAH

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Το Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, καλεί όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο της καθαριότητας να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της 1ης Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ταξικού κινήματος, στην Πλατεία Καραϊσκάκη, στις 11πμ.

Η 1η Μάη είναι ΑΠΕΡΓΙΑ. Τιμάμε τους νεκρούς συντρόφους της εργατικής τάξης, στο Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες το Μάη του ’36, τους 200 στη Καισαριανή, την Πρωτομαγιά του ’44, που έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζούμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε έναν κόσμο χωρίς πολέμους και προσφυγιά.

Η 1η Μάη του 2018, μας βρίσκει μπροστά σε σύνθετες και πολύ επικίνδυνες εξελίξεις. Σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο έχουν συγκεντρωθεί τεράστιες πολεμικές δυνάμεις, που με το δάκτυλο στην σκανδάλη βομβαρδίζουν τη Συρία.  ΗΠΑ- ΝΑΤΟ-ΕΕ για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, μακελεύουν λαούς και διαμελίζουν ολόκληρα κράτη με πρόσχημα την ύπαρξη χημικών όπλων. Σε συνδυασμό με την τουρκική προκλητικότητα που οξύνεται  απέναντι στη χώρα μας, δημιουργείται ένα επικίνδυνο και σύνθετο κουβάρι για τους λαούς της περιοχής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ σε συνέχιση των προηγούμενων κυβερνήσεων, αναλαμβάνει τεράστια ευθύνη που μας μπλέκει όλο και πιο πολύ στον καβγά των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, μετατρέποντας τη χώρα μας σε δολοφονικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του για να σκορπίσει το θάνατο σε γειτονικούς λαούς.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον τουρκικό λαό, τους λαούς των Βαλκανίων. Έχουμε τον ίδιο  κοινό εχθρό.                Τα μονοπώλια, τα συμφέροντα του, τους ανταγωνισμούς τους, τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου που τους εξυπηρετούν και που δεν σκοντάφτουν να ξημερώνουν πολέμους όταν δεν τα βρίσκουν στην ειρήνη τους.

Η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης που τσακίζει τη ζωή των εργαζομένων στη χώρα μας, με μειώσεις μισθών και συντάξεων, με φοροληστεία, με πλειστηριασμούς λαϊκών νοικοκυριών – για να αυξήσουν τα κέρδη τους τα μονοπώλια, είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη συμμετοχή της χώρα μας στις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις, ματώνοντας το λαό, δίνοντας δις Ευρώ σε νατοϊκούς εξοπλισμούς, μετατρέποντας όλη την Ελλάδα σε ένα απέραντο πεδίο βολής και αυξάνοντας τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου με θύματα τους λαούς.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μιλάει με περίσσιο θράσος για έξοδο από τα μνημόνια και για «δίκαιη ανάπτυξη», φέρνοντας για ψήφιση 38 προαπαιτούμενα στα πλαίσια της 4ης αξιολόγησης.

Η δίκαιη ανάπτυξη της κυβέρνησης πάει πακέτο με τσακισμένα εργατικά δικαιώματα και τη νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας που ζουν οι εργαζόμενοι και στην καθαριότητα, το γνωρίζουν από πρώτο χέρι, με ωράρια λάστιχο, απληρωσιά, συμβάσεις που λήγουν κάθε 10 μήνες, με τρομοκρατία και φόβο σε όλους τους χώρους δουλειάς. Η απάντηση στον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουμε οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα βρίσκεται στον οργανωμένο ταξικό αγώνα, που μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή και τις ανάγκες μας. Να διεκδικήσουμε να ζήσουμε οι λαοί ειρηνικά και να μην επιτρέψουμε η χώρα μας να γίνει πολεμική μηχανή και τα παιδιά μας κρέας στα κανόνια του ΝΑΤΟ –ΗΠΑ –ΕΕ για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.

Σε αυτές τις συνθήκες η εργατική τάξη της χώρας μας τιμά την 1η Μάη μαζί με τους εργάτες όλης της γης δημιουργώντας τείχος αντίστασης, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνοντας τους εθνικιστές – φασίστες σε κάθε χώρα.

Ο αγώνας των εργαζομένων για δουλειά και ζωή με δικαιώματα είναι άρρηκτα δεμένος με την αντιϊμπεριαλιστική πάλη για την τελική νίκη των λαών.

Τώρα χρειάζεται ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! Καμία αναμονή.

Απαιτούμε:

  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.
  • Επαναφορά των Σ.Σ.Ε. – Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751Ευρώ.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα.
  • Ένταξη του κλάδου στα ΒΑΕ.
  • Κανένα σπίτι συναδέλφου στα χέρια τραπεζίτη.

 

 

 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio