Κερκυραϊκος Συνδέσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ, ΚΑΡΦΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ!

Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί, το μένος που δείχνουν – ειδικά το τελευταίο διάστημα – εργοδοσία και εργοδοτικός συνδικαλισμός, προς τον Κερκυραϊκό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Η προσπάθεια της Διοίκησης του Σωματείου μας, να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του κλάδου, να μπαίνει μπροστά σε κάθε περίπτωση αδικίας και  εργοδοτικής αυθαιρεσίας, να οργανώνει μέσα στους ίδιους τους χώρους δουλειάς την αντίσταση – αντίδραση των εργαζόμενων ενάντια στην αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική που βιώνουμε, έχει θορυβήσει την εργοδοσία που εσχάτως μας ζήτησε να υπογράψουμε…δήλωση μετανοίας!

Το κλίμα φόβου και η τρομοκρατία, που αξιοποιούν ως όπλο για την υποταγή των εργαζομένων οι μεγαλοεργοδότες και τα τσιράκια τους στο εργατικό κίνημα, πρωτοστατούντος της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, προκειμένου να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Παλεύουμε για ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια, με δικαιώματα, για εμάς και τα παιδιά μας! Δεν είμαστε αναλώσιμοι, μιας χρήσης! Διεκδικούμε το μόχθο μας και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κόντρα στη μοιρολατρία, το φόβο και τη λογική του «μικρότερου κακού» για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας!

Το μήνυμα έχει σταλεί και ο αποστολέας το έχει λάβει!

Γι΄αυτό και η εργοδοσία του σούπερ μάρκετ «Καζιάνης», μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση καταγγελίας για απόλυση εργαζόμενης που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, προχώρησε σε «κινήσεις» απόσπασης συγνώμης (!!!) από τη διοίκηση του σωματείου μας. Όχι ότι πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός! Τα ίδια κάνουν σε μια σειρά χώρους και κλάδους, πανελλαδικά. Μόνο που δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!

Αντίστοιχα, η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, αρνείται να παραλάβει τα έντυπα της Εφορευτικής Επιτροπής από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Σωματείου, σφραγισμένα και υπογεγραμμένα όπως ορίζει ο νόμος! Ούτε και σε αυτούς θα κάνουμε τη χάρη!

Τους λέμε ξεκάθαρα ότι κάθε πρόκληση προς το Σωματείο μας, τη Διοίκησή του, αφορά όλους τους εργαζόμενους και δεν θα μείνει αναπάντητη! Θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει από τους ίδιους τους εργαζόμενους! Ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο μαχητικά, συνεχίζουμε!

Συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10 το πρωί στο Σαρόκο.

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου αιώνα ΔΕΝ θα γίνουμε!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio