ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ-ΠΑΡΑΤΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΠΡΟΣ:

ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΟΔΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κε Δήμαρχε,

Κοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Είμαστε οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι, που από το 2015 καλύπταμε τις ανάγκες της Καθαριότητας στο νησί της Ρόδου.

Είμαστε αυτοί που λόγω των αυξημένων αναγκών και υποστελέχωσης της υπηρεσίας Καθαριότητας, εργαζόμασταν ασταμάτητα. Κάθε μέρα ήμασταν έξω στους δρόμους, μέσα στα σκουπίδια είτε με κρύο, είτε με βροχή είτε με καύσωνα!

Βιώνουμε τι σημαίνει Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, τι σημαίνει Επαγγελματική Ασθένεια, τι σημαίνει Εργατικό ατύχημα και “Θάνατος”. Ακόμα θρηνούμε τον συνάδελφό μας που σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα!

Ποια ήταν η ανταμοιβή μας για τους αγώνες μας, ώστε να έχουμε και αύριο δουλειά; Γιατί δε μετατράπηκαν οι συμβάσεις μας σε Αορίστου Χρόνου;

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μας απέλυσε. Μας έστειλε στην ανεργία! Μόνο δέκα από τους 129 συμβασιούχους-παρατασιούχους βρίσκονται στους προσωρινούς πίνακες. Για εμάς, αυτή η δουλειά ήταν το μοναδικό εισόδημα για να ζήσουμε τις οικογένειές μας.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι ανάγκες στην Καθαριότητα ολόκληρου του νησιού, δεν μπορούν να καλυφθούν από το υπάρχον προσωπικό. Εδώ και 13 χρόνια έχουν να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Οι θέσεις που προκηρύχθηκαν με την 3Κ/2018, δεν καλύπτουν τις ανάγκες του νησιού μας, ώστε η Καθαριότητα να λειτουργεί ως Υπηρεσία του Δήμου, με επαρκή μόνιμο προσωπικό, με σύγχρονα μηχανήματα και εργαλεία, για να ικανοποιούνται οι ανάγκες των πολιτών σε κάθε γειτονιά και περιοχή του νησιού μας.

Κόντρα στις πολιτικές της συγκυβέρνησης, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για νομοθετική ρύθμιση και μετατροπή της σχέσης εργασίας μας σε Αορίστου Χρόνου.

Βιώνουμε στο πετσί μας τις πολιτικές όλων των Κυβερνήσεων.

Μας αναγκάζουν για το μεροκάματό μας, να τρέχουμε σε δικηγορικά γραφεία και δικαστήρια.

Κε Δήμαρχε,

Κοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Σας ζητάμε ως εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής να σταθείτε δίπλα μας στα δικαστήρια

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio