ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ: Να ανακληθεί τώρα η παράνομη και άκυρη απόλυση της συνδικαλίστριας, μέλους του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου από την επιχείρηση «ΠΛΑΤΑΚΗΣ ΑΕ»

Καταγγέλλουμε την απόλυση της εκλεγμένης συνδικαλίστριας της ΕΙΥΗ καθώς και την προσπάθεια τρομοκράτησης, τη χειροδικία απέναντι στα εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου από τον εκπρόσωπο της εταιρείας “ΠΛΑΤΑΚΗΣ ΑΕ”.

Η επίθεση αυτή είναι συνέχεια της προσπάθειας που κάνει η εργοδοσία εδώ και μέρες με κύριο στόχο να απολύσει την εργαζόμενη εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, που εργάζεται στην εν λόγω επιχείρηση επειδή είχε το “θράσος” να διεκδικήσει την τήρηση του νόμιμου ωραρίου, την καταβολή των υπερωριών και την καταβολή επιδομάτων με τελευταίο αυτό του δώρου Πάσχα. Η εργαζόμενη είχε “περίσσιο θράσος” επειδή τόλμησε εκτός των άλλων να κάνει χρήση του συνόλου της νόμιμης αναρρωτικής άδειας που της χορηγήθηκε λόγω σοβαρού ζητήματος υγείας που της προέκυψε.

Αποτέλεσμα της πίεσης που ασκήθηκε στον εργοδότη από την εκλεγμένη συναδέλφισσα ήταν να καταβληθεί το επίδομα αδείας των εργαζομένων για το προηγούμενο έτος στα τέλη του Φλεβάρη και να κατατεθεί το δώρο Πάσχα έστω και καθυστερημένα κάτω από την πίεση της ΕΙΥΗ. Ο εργοδότης ενοχλημένος από τις παρεμβάσεις αυτές δεν δίστασε να βρίσει τους εκλεγμένους συνδικαλιστές που βρέθηκαν στο χώρο προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής επιστροφή της συναδέλφου στην εργασία της, η οποία απειλήθηκε για απόλυση αρκετές φορές, φτάνοντας ακόμα και σε απειλή για χρήση όπλου, ενώ έδωσε εντολή σε δύο ανθρώπους του να απωθήσουν από το χώρο τους αντιπροσώπους του σωματείου. Έπειτα από αυτό το περιστατικό κοινοποιήθηκε στην συνδικαλίστρια η απόλυση της με δικαστικό επιμελητή.

Το συμβάν αυτό δεν βρίσκεται έξω από την πραγματικότητα που έχει πλέον διαμορφωθεί σε χώρους δουλειάς. Η τρομοκράτηση και ο εκφοβισμός των εργαζομένων είναι καθημερινό φαινόμενο. Δεν τους φτάνει το νομοθετικό οπλοστάσιο που τους έχουν εξασφαλίσει οι τελευταίες κυβερνήσεις μαζί με τη σημερινή, θέλουν να εξασφαλίσουν σιγή ιχθύος μέσα στους χώρους δουλειάς. Θέλουν να εξασφαλίσουν ότι δεν θα έχουν εργαζόμενους “εμπόδια” που θα διεκδικούν τα δικαιώματά τους, μπροστά στην αύξηση της κερδοφορίας τους.

Βαρύτατες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας με το ξεκλήρισμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά και την συνεχιζόμενη καταστολή των κινητοποιήσεων και συλλήψεις συνδικαλιστών. Τέτοια είναι και η προ ημερών επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης στη διαδήλωση φοιτητών, μαθητών, σπουδαστών και εργαζομένων για την καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου και την επέμβαση στη Συρία.

 

Η επίθεση αυτή δεν αφορά απλά τη συνάδελφό. Αφορά όλους τους εργαζόμενους που αντιστέκονται στην εκμετάλλευση που βιώνουν. Τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα φιμώσουν τη φωνή των εργαζομένων χτυπώντας τα σωματεία. Δεν θα επιτρέψουμε να χτυπήσουν τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες μέσα στους χώρους δουλειάς. Στην όποια τέτοια μεθόδευση θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους από τέτοιες μεθοδεύσεις και να ενισχύσουν την συλλογική οργανωμένη δράση μέσα από τα σωματεία τους. Μπροστά σε αυτή την επίθεση στα δικαιώματά μας και στη γενική κατάσταση που επικρατεί δεν μπορεί να μένει κανείς μόνος. Η οργάνωση στα σωματεία μας είναι η απάντησή μας στην εργοδοσία και στις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να μαζικοποιήσουν ακόμα περισσότερο το σωματείο μας και το ΠΑΜΕ, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος .

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της παράνομης και άκυρης απόλυσης της συναδέλφισσας συνδικαλίστριας μέλους του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου από την επιχείρηση «ΠΛΑΤΑΚΗΣ ΑΕ» και την επιστροφή στην εργασία της χωρίς απειλές και τραμπουκισμούς. 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio