Αιτημα της ΔΑΣ-ΟΙΥΕ προς το ΔΣ της Ομοσπονδίας για καθαίρεση και αποπομπή του προέδρου της Δ. Καραγεώργοπουλο

Αθήνα, 21/06/18

 

Προς τα μέλη του ΔΣ της ΟΙΥΕ

Δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο αποκαλύπτουν τις τελευταίες μέρες, όσα για χρόνια καταγγέλλουμε για το ρόλο του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, στην υλοποίηση των αντιλαϊκών σχεδίων. ουλος εταιρείας με την επωνυμία «ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΓΚΕΙΜΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που σύμφωνα με τους σκοπούς σύστασης της:

  • Διαθέτει και διαχειρίζεται μετοχές και μερίδια εταιριών τυχερών παιγνίων
  • Παρέχει διοικητικές υπηρεσίες σε καζίνο, ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις
  • Διαχειρίζεται και αξιοποιεί ακίνητα
  • Παρέχει με το αζημίωτο εκπαίδευση σε εργαζόμενους και συμβουλές σε εταιρείες.

Ο ίδιος αναφέρει, ότι η εταιρεία έχει χαρακτήρα αυτοδιαχείρισης και πως συστάθηκε προκειμένου να προστατέψει τάχα τους εργαζόμενους από την ανεργία και τις καθυστερήσεις στα δεδουλευμένα!  Η συγκεκριμένη επιχείρηση καταγράφεται στα στοιχεία της ΕΕΕΠ αλλά και σε διαδικτυακούς επαγγελματικούς χώρους στους οποίους αυτοαναφέρεται ως «έμπειρη στα συστήματα διαχείρισης ανθρώπινων πόρων, όχι μόνο στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών αλλά και στους τομείς του τουρισμού και των υπηρεσιών προσεγγίζοντας κάθε έργο από μια διαφορετική οπτική γωνία, που βλέπει τον ανθρώπινο παράγοντα ως επένδυση και όχι ως υλικό μίας χρήσης». Ακόμα αναγράφεται πως «φιλοδοξεί ν’ αποτελέσει την εγχώρια λύση στο κλίμα παγκοσμιοποίησης, επέκτασης και αυξημένου ανταγωνισμού που επικρατεί στην παγκόσμια βιομηχανία τυχερών παιγνιδιών..». Είναι επιχείρηση που από το 2014 αναζητούσε εργαζόμενους και στελέχη ειδικοτήτων, με πλήθος αγγελιών. Φυσικά υπάρχουν και επιπλέον στοιχεία για τη συγκεκριμένη επιχείρηση και το ρόλο της.

Οι ευθύνες της Διοίκησης της ΓΣΕΕ είναι μεγάλες. Το γεγονός πως ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της ΓΣΕΕ είναι ο ίδιος εργοδότης αποτελεί ένα αίσχος για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Αντίστοιχες ευθύνες υπάρχουν και στο ΔΣ της ΟΙΥΕ καθώς ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής έχει την ιδιότητα του προέδρου.

Ήδη υπάρχει αίτημα της ΔΑΣ προς το αντίστοιχο συνδικαλιστικό όργανο της ΓΣΕΕ για αποπομπή και καθαίρεση. Δε μπορεί να υπάρχουν στελέχη ή μέλη ΔΣ ανωνύμων εταιρειών στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος. Το ίδιο αίτημα καταθέτει η ΔΑΣ προς το ΔΣ της ΟΙΥΕ και καλούμε το συνδικαλιστικό όργανο να συνεδριάσει έκτακτα με αυτό το θέμα.

Δ.Α.Σ.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio