Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”: Για τα τσιράκια της Εργοδοσίας του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης

Η νόθα διοίκηση του ΕΚΚ έχει εξαπολύσει πογκρόμ  μηνύσεων το τελευταίο διάστημα ενάντια στη νέα διοίκηση του Συνδικάτου μας, με αστείες και ανυπόστατες  κατηγορίες που αφορούν τη διαδικασία των πρόσφατων εκλογών μας. Ποιοι; Οι πρωταθλητές της νοθείας, με  σωματεία-φαντάσματα που τα χρησιμοποιούν μόνο για να  εκλέγουν αντιπροσώπους για τα συνέδρια, με σκοπό να διαμορφώνουν συσχετισμούς και να ελέγχουν τη διοίκηση του  Ε.Κ.Κ και γενικότερα το εργατικό κίνημα στην Πιερία. Αυτοί που ποτέ δεν οργάνωσαν την πάλη των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας. Αυτοί που πρωτοστατούν μοναχά στην κατασυκοφάντηση του ΣΙΥΝΠ και του ταξικού κινήματος.

Άπειρα παραδείγματα έχουμε να θυμηθούμε και να γνωστοποιήσουμε εκ νέου στους εργαζόμενους της Πιερίας.

  • 2015: Συνέδριο ΕΚΚ. Πήραν μέρος πάνω από 30 νόθοι αντιπρόσωποι από σωματεία που έκαναν εκλογές παρωδία, όπως πάντα άλλωστε. Σωματεία  φαντάσματα που παρουσίαζαν σωρεία αντιπροσώπων ενώ για παράδειγμα, στις καταστάσεις ψηφισάντων τους δεν υπήρχε όνομα πατρός, δεν υπήρχαν υπογραφές, δεν κατατέθηκαν ποτέ στο Πρωτοδικείο Κατερίνης πρακτικά εκλογών, και άλλα τέτοια όμορφα.
  • 2016: Αρχαιρεσίες Σωματείου Εργατοϋπάλληλων Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Πιερίας. Έκανε εικονική Γενική Συνέλευση στα χαρτιά και προχώρησε σε αρχαιρεσίες αποκλείοντας έτσι το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ από τις νόμιμες διαδικασίες. (Γιατί άραγε);   
  • Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κατερίνης μέχρι το 2015 παρουσίαζε 12 αντιπροσώπους (488 ψηφίσαντες), το Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Πιερίας 17 αντιπροσώπους (678 ψηφίσαντες), το Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Λεπτοκαρυάς ‘‘Η ΕΡΓΑΣΙΑ’’ 3 αντιπροσώπους (105 ψηφίσαντες). Στις τελευταίες τους εκλογές όμως τα ίδια  σωματεία έβγαλαν 5, 6 και 0 αντιπροσώπους αντίστοιχα, αφού παρόντες στις διαδικασίες ήταν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, οι οποίοι με όλες τους τις δυνάμεις προσπάθησαν και κατάφεραν να αποτρέψουν φαινόμενα νοθείας και αλχημειών και στα τρία σωματεία.
  • Η τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων τον Ιανουάριο του 2018 έγινε στο ίδιο μοτίβο. Χωρίς απαρτία, με τη διοίκηση του ΕΚΚ να αρνείται πεισματικά να εμφανίσει σε όλους τους αντιπροσώπους τα έγγραφα νομιμοποίησης του καθενός(!) Ως εκ τούτου ψήφισαν τον διοικητικό, οικονομικό απολογισμό και τον προϋπολογισμό  του 2018 άνθρωποι οι οποίοι και κατά δική τους ομολογία, δεν ήταν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι.

      Δε συνεχίζουμε άλλο γιατί ο κατάλογος με τις βρωμιές τους δεν έχει τελειωμό..

      Φτάνοντας στο σήμερα, αλήθεια, τι μπορεί να είναι αυτό που αναγκάζει τη νόθα διοίκηση του ΕΚΚ να ενεργεί τρομοκρατικά ενάντια στη νέα διοίκηση του Σ.Ι.Υ.Ν.Π; Μήπως στα σοβαρά νομίζουν  οτι μ’ αυτόν τον τρόπο μπορούν να φοβίσουν ή να  κάμψουν το ταξικό κίνημα; Τα τσιράκια της εργοδοσίας είναι  βαθιά νυχτωμένα αν πιστεύουν οτι θα πετύχουν κάτι τέτοιο. Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει.. Προφανώς όμως ανησυχούν  σφόδρα, διότι  ξέρουν οτι στο Συνέδριο του ΕΚΚ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το ΠΑΜΕ  θα εκλέξει συνδικαλιστές του στη διοίκηση. Έχουν χάσει τον ύπνο τους για να μη βγουν όλα τα άπλυτά τους στη φόρα. Είναι γνωστός  ο βίος και η πολιτεία τους σε πολλούς  εργαζόμενους. Γνωστός είναι και ο ρόλος που παίζει η νόθα διοίκηση του ΕΚΚ στο εργατικό κίνημα της Πιερίας όπως επίσης  και οι συναλλαγές της με την εργοδοσία και την κυβέρνηση..  

          Συνεπώς, δεν μας  εκπλήσσει αυτήν  η τακτική  και η συμπεριφορά του κυβερνητικού εργοδοτικού  συνδικαλισμού. Είναι η γενικότερη γραμμή που ακολουθούν σε όλη την Ελλάδα, συντονίζοντας  τα βήματά τους με την εργοδοσία και την κυβέρνηση  ενάντια στο ταξικό κίνημα. Άλλωστε είναι νωπή  ακόμα η δήλωση των εργατοπατέρων στη ΓΣΕΕ (ομοϊδεάτες της διοίκησης του ΕΚΚ) οτι η απεργία έφαγε τα ψωμιά της. Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία υπερασπίζοντας την πολιτική της ανταγωνιστικότητας, της καπιταλιστικής ανάπτυξης, την πολιτική που φέρνει φτώχεια για τους εργαζόμενους, κέρδη για τους καπιταλιστές. Γι’ αυτόν το λόγο η ΓΣΣΕ  νύχτα υπέγραψε την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας  με το αίσχος των 586 και 511 μεικτά μαζί με τους μεγαλοεργοδότες και την κυβέρνηση. Γι’ αυτόν το λόγο η διοίκηση του ΕΚΚ αρνήθηκε να υπογράψει και να παλέψει την πρόταση νόμου που κατέθεσαν στην βουλή 531 συνδικαλιστικές οργανώσεις  για επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751, με το αιτιολογικό οτι δεν υπογράφει καμία πρόταση του Π.Α.ΜΕ.

     Να γιατί τα τσιράκια της εργοδοσίας και εδώ στην Πιερία επιτίθενται με λύσσα  ενάντια στο Σ.Ι.Υ.Ν.Π και το ΠΑΜΕ που παλεύουν για να ανατρέψουν τον εργασιακό μεσαίωνα μέσα από την οργανωμένη πάλη. Η τρομοκρατία, τα δικαστήρια, τα ρουσφέτια, τα  ιδεολογήματα περί νομιμότητας είναι πάγια τακτική τους για να κρατάνε αλυσοδεμένους τους εργαζόμενους.

     Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός οτι η νόθα διοίκηση του ΕΚΚ  δεν πάτησε ούτε μια φορά το πόδι της σε έναν χώρο δουλειάς για να δει τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν. Η παραβίαση του ωραρίου, η απλήρωτη δουλειά, οι μισθοί ψίχουλα, οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο τους αφήνουν παγερά αδιάφορους. Αφού αντί να μπούνε μπροστά για να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων για διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς, στο κέντρο της προσοχής τους έχουν το πώς θα επιτεθούν στο ταξικό κίνημα που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα παλεύοντας για να ανατραπεί αυτήν η πολιτική.

     Το πραγματικό τους όνομα  θα έπρεπε να είναι ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ – ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, τουλάχιστον μέχρι να ξεβρομίσει από τα ξεπουλημένα τσιράκια της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.

     Εμείς τους προειδοποιούμε οτι το ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατείται όσες αγωγές κι αν κάνουν θα πέσουν στο κενό . Οφείλουν όμως να δώσουν μια απάντηση στους εργαζόμενους της Πιερίας. Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να ξοδεύουν χιλιάρικα (χρήματα των μελών τους) σε δικηγόρους για να κάνουν αγωγές σε σωματεία; Το ΕΚΚ δεν είναι τσιφλίκι τους, ούτε οικογενειακή επιχείρηση για να χρησιμοποιούν αλόγιστα τα χρήματα των εργαζομένων (μελών τους) σε βάρος του ταξικού κινήματος. Οι συνδρομές που δίνουν οι εργαζόμενοι από το υστέρημά τους είναι χρήματα που προορίζονται για την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΚ και για την οργάνωση των εργατικών αγώνων..

     Ας το βάλουνε καλά αυτό στο μυαλό τους. Για όλες αυτές τις βρωμιές θα λογοδοτήσουν στο προσεχές συνέδριο το Σεπτέμβριο. Ας αρχίσουν να ανησυχούν από τώρα.. Σ’ αυτό το συνέδριο να ξεχάσουν κάθε αλχημεία, κάθε ατιμία του παρελθόντος. Θα ελεγχτούν όλα. Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες, όπως προβλέπονται από το καταστατικό και το συνδικαλιστικό νόμο.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio