ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ο βρώμικος ρόλος του εργοδοτικού συνδικαλισμού μέσα στο εργατικό κίνημα, ο οποίος δεν κάνει κάτι άλλο από το να υλοποιεί τις αντιλαϊκές- αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης, με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας.  Με τους μηχανισμούς της να στήνουν σωματεία – σφραγίδες για να ελέγχουν τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα και να κρατούν τους εργαζόμενους αλυσοδεμένους στα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων.

Πρωταγωνιστικό ρόλο αυτήν τη φορά έχει αναλάβει ο γνωστός σε όλους μας Δημήτρης Καραγεωργόπουλος , πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων σχέσεων της ΓΣΕΕ. Ο συγκεκριμένος εκτός από εκπρόσωπος εργαζομένων είναι παράλληλα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας με την επωνυμία  «ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΓΚΕΙΜΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει και διαχειρίζεται μετοχές και μερίδια εταιρειών τυχερών παιχνιδιών, παρέχει διοικητικές υπηρεσίες σε καζίνο, ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις, διαχειρίζεται και αξιοποιεί ακίνητα και παρέχει με το αζημίωτο εκπαίδευση σε εργαζόμενους και συμβουλές σε εταιρείες.

Οι ευθύνες των Διοικήσεων τόσο της ΓΣΕΕ όσο και της ΟΙΥΕ είναι μεγάλες. Το γεγονός πως ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της ΓΣΕΕ  και  πρόεδρος της ΟΙΥΕ είναι ο ίδιος εργοδότης αποδεικνύει για άλλη μια φορά τον εκφυλισμένο ρόλο αυτών των διοικήσεων μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής καλεί τα συνδικαλιστικά όργανα της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ να συνεδριάσουν άμεσα με θέμα την  αποπομπή και καθαίρεση του Δημήτρη Καραγεωργόπουλου. Δε μπορεί να υπάρχουν στελέχη ή μέλη ΔΣ ανωνύμων εταιρειών στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio