Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής: Ανοιχτό ΔΣ για την οργάνωση της απεργίας

Ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο αύριο 8 Ιούλη, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου διοργανώνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής.

Παράλληλα απευθύνει κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής σε κοινό αγωνιστικό βηματισμό.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο σημειώνει:

«Αφετηρία της προσπάθειας αυτής είναι τα κοινά προβλήματα και η αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας με πυξίδα τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες. Ανάγκες που αφορούν το δικαίωμα στην ξεκούραση, στο δημιουργικό χρόνο με τις οικογένειές μας και το φιλικό μας περιβάλλον, στη διασκέδαση, στη δωρεάν πρόσβαση σε πολιτιστικές δράσεις, σε κάθε πεδίο των ενδιαφερόντων μας, στις φθηνές, ποιοτικές διακοπές, στον ελεύθερο χρόνο.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Απευθυνόμαστε σε σένα που ασφυκτιάς από την ανασφάλεια, τη σκληρή καθημερινότητα γεμάτη με υποχρεώσεις και χωρίς δικαιώματα. Σε καλούμε να δυναμώσουμε την αγωνιστική απάντηση απέναντι σε παλιά και νέα μέτρα για τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, υλοποιούν κατά γράμμα τις χρόνιες απαιτήσεις των εμπορικών πολυκαταστημάτων για ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Πριν 4 χρόνια, η προηγούμενη κυβέρνηση χέρι-χέρι με την ΕΣΕΕ, έκανε τις 2 Κυριακές το χρόνο 7. Σήμερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το πάει ένα βήμα παραπέρα. Ορίζει διάφορες γειτονιές της Αττικής ως “τουριστικές ζώνες” και “τουριστικές περιοχές”, επιτρέποντας στα πολυκαταστήματα να ανοίγουν 32 Κυριακές, που μπορεί στην περιοχή της Λαυρεωτικής, κάτω και από την πίεση του εργατικού κινήματος, να μην το έχουν ακόμα κάνει, όμως, αν το επόμενο διάστημα δεν βρουν σθεναρή και οργανωμένη αντίσταση θα το εφαρμόσουν.

Τα συμφέροντα και οι απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων βάζουν τη σφραγίδα τους στα “αναπτυξιακά σχέδια” και το αντιλαϊκό, νομοθετικό οπλοστάσιο όλων των κυβερνήσεων, όπως και της σημερινής, με κριτήριο την κερδοφορία τους.

Ενώ, οι ανάγκες χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων και αυτοαπασχολουμένων συνθλίβονται στις μυλόπετρες του ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρηματικών κολοσσών, δουλεύοντας ήλιο με ήλιο».

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio