ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ: Απεργία στις 15 Ιούλη

ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
Καραϊσκάκη 162, 3ος Όροφος
ΤΗΛ. 6906634416, 6936436243 ¤ Email: [email protected]
web: seiypaxaias.blogspot.gr ΠΑΤΡΑ, 1/7/18

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!!

Απεργιακή συγκέντρωση: Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου, 10πμ

Κάτω τα χέρια σας από τις Κυριακές, δούλοι δε θα γίνουμε στις πολυεθνικές!

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Όλα τα σφυριά της μεγαλοεργοδοσίας και του πολιτικού προσωπικού, xτυπούν ενιαία πάνω στο ρυθμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Μία ανάπτυξη που θα προέλθει με αύξηση της έντασης της εκμετάλλευσης.Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο σήμερα μπορούμε να δούμε πιο καθαρά τι σημαίνει ανάπτυξη. Είναι οι συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουμε, αλλά και η πραγματικότητα έξω από τη δουλειά.
Ανάπτυξη για τους εργαζόμενους είναι ο μισθός των 400 και 500 ευρώ, η πληρωμή με “ tickets”. Είναι οι επιπλήξεις και απειλές για τους στόχους, το τρέξιμο για τρεις και τέσσερις σε κάθε κατάστημα, η τεράστια πίεση για να πιαστούν οι στόχοι. Είναι τα ατέλειωτα “σπαστά” και οι υπερωρίες ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης, η δουλειά τις Κυριακές, τα απλήρωτα ρεπό. Είναι οι 2μηνες κι 6μηνες συμβάσεις, τα 4ωρα και 6ωρα, τα 6ήμερα.
Γιατί ανάπτυξη σημαίνει μεγαλύτερα κέρδη για τα αφεντικά, πιο σκληρή εκμετάλλευση για τους εργαζόμενους. Μετά τις θυσίες «για να βγούμε από τη κρίση», έρχονται οι «θυσίες για να αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις».
Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι βασική τομή στον εργασιακό μεσαίωνα που δημιουργούν. Είναι νομοθετημένη από όλες τις κυβερνήσεις, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι 7 Κυριακές τον χρόνο έγιναν 8, ενώ τα καταστήματα στις «τουριστικές περιοχές» ανοίγουν κάθε Κυριακή, όλο το καλοκαίρι.
Η δουλειά την Κυριακή έρχεται να συμπληρώσει αυτό που ήδη ζούμε:
Δουλειά «όποτε έχει το κατάστημα κόσμο», δηλαδή 2-3 και 4 «σπαστά» την εβδομάδα, όπως για παράδειγμα σε Public και Κωτσόβολο. 6ημερη εργασία για να έχουν καταστήμα-τα με λιγότερο προσωπικό, όπως στη Media Markt. Ρεπό που κόβονται και δίνονται πίσω όταν και αν πέσει η κίνηση. Άδειες δίνονται όπως και όταν επιλέγουν οι διευθυντές των κα-ταστημάτων. Δουλειά χωρίς πόστο και καθήκοντα, δηλαδή ταμίες που είναι και πωλητές και αποθηκάριοι και καθαριστές. Εξασφαλίζουν ότι θα δουλεύουμε χωρίς ανάσα, χωρίς ούτε στοιχειώδη μέτρα προστασίας, βάζοντας σε μεγαλύτερους κινδύνους της υγεία μας! Η τόση εντατικοποίηση έχει αυξήσει τα εργατικά ατυχήματα το τελευταίο διάστημα. Ήδη στην Πάτρα το τελευταίο μήνα μετράμε δύο (ΑΒ Βασιλόπουλος και jumbo). Στον ΑΒ Βασιλόπουλο το ατύχημα ήταν θανατηφόρο.
Η εργοδοσία με τις χιλιάδες απολύσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, έχουν εξασφαλί-σει ότι με λιγότερο προσωπικό θα βγαίνει περισσότερη δουλειά! Ένα μεγάλο τμήμα των εργαζομένων στο Εμπόριο δεν προλαβαίνει ούτε να ξεκουραστεί, να αναπληρώσει τις δυνά-μεις του, να ανταποκριθεί στις κοινωνικές και οικογενειακές του υποχρεώσεις.
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ
Ο αγώνας για τη Κυριακάτικη αργία, είναι αγώνας για να σπάσουμε συνολικά αυτή την πραγματικότητα. Μέσα από το κλαδικό μας Σωματείο να ανοίξει ο δρόμος για κλαδική Σύμβαση με βάση τις δικές μας ανάγκες σήμερα και όχι τις ανάγκες των μεγαλεμπόρων.
Οργανώνουμε και συμμετέχουμε στην απεργια στις 15/07, μακριά και έξω από τις διαδικασίες και τις άθλιες αποφάσεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που εκφυλίζουν την απεργία και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!
Όλοι στην Απεργία τη Κυριακή 15 Ιούλη! Όλοι στον αγώνα! Εμείς οι εργαζόμενοι ορ-γανωμένοι στα σωματεία μας δίνουμε μαχητική αγωνιστική απάντηση σε κράτος και εργοδοσία. Την Κυριακή αργία τη θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας, δεν τη χαρίζουμε, απαιτούμε τώρα τη νομοθετική της κατοχύρωση!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
• Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
• Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους.
• Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!
• Μέτρα υγείας ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
• Καθορισμός καθηκόντων και πόστων για κάθε εργαζόμενο, τήρηση των ρεπό και των διαλλειμάτων, κατάργηση των σπαστών ωραρίων των εργαζομένων σε καταστήματα που έχουν συνεχές ωράριο λειτουργίας.
• Μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας. Επίδομα τοκετού 1000 ευρώ, επέκταση της άδειας κυήσεως σε δύο μήνες πριν τον τοκετό και 6 μήνες μετά. Έναν χρόνο με αποδοχές στη μητέρα ή τον πατέρα. Άδειες για ασθένειες ή άλλες ανάγκες. Μεγαλύτερες άδειες για μονογονεικές οικογένειες.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio