Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Το ΔΣ του Σ.ΙΔ.Υ.Κ. σε καλεί να δώσεις τη μάχη για την υπεράσπιση της Κυριακής Αργίας πλάι στο σωματείο σου, πλάι στους συναδέλφους σου.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας μας αφορά όλους, καθώς το χτύπημα του πενθήμερου και της σταθερής εργασίας, δεν έχει τελειωμό. Η Κυριακή αργία για χιλιάδες εργαζόμενους αποτελεί μέρα ξεκούρασης, είναι αφιερωμένη στην οικογένεια, στα παιδιά. Το ξήλωμα της όλα αυτά τα χρόνια και από κλάδο σε κλάδο, δε θα σταματήσει στο λιανικό εμπόριο. Η πρόσφατη εμπειρία έδειξε άλλωστε πως τα αντεργατικά μέτρα που πήραν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις ως σήμερα, δεν έκαναν διακρίσεις. Ακούμπησαν όλους τους κλάδους, άλλους νωρίτερα άλλους αργότερα, στους μισθούς, στο ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις.

ΕΣΥ που είσαι γυναίκα και μάνα, που σου στερούν απαραίτητο χρόνο από την οικογένειά σου, από το μεγάλωμα του παιδιού σου…

ΕΣΥ που είσαι νέα ή νέος και σκέφτεσαι αν είναι δυνατόν να κάνεις την δική σου οικογένεια με 300-400 ευρώ μισθό, με τόσο ευέλικτα ωράρια…

ΕΣΥ που πρωί και βράδυ βρίσκεσαι σε όλα τα πόστα, χωρίς ρεπό, με τις μηχανές της εντατικοποίησης στο φουλ…

ΕΣΥ που βλέπεις πως και αυτό το καλοκαίρι δεν έχεις την δυνατότητα για διακοπές, για ανάπαυση…

 

ΕΣΥ μαζί με τους συναδέλφους σου, είσαι αυτή/αυτός που έχεις τη δύναμη να βάλεις φρένο στην εκμετάλλευση που ζεις μέσα στο χώρο εργασίας, να ανατρέψεις τα μέτρα που μάτωναν τη ζωή σου, τόσο μέσα στα χρόνια των μνημονίων, όσο και στην ΔΗΘΕΝ «μεταμνημονιακή» περίοδο… Μέσα από το σωματείο μπορείς να βρεις τη δύναμη, το κουράγιο, το θάρρος, τους τρόπους, ώστε να διεκδικήσεις την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών σου…

 

Να απαντήσουμε αγωνιστικά σε κυβέρνηση αλλά και σε φιλόδοξους διαδόχους της, που παρά τους «σκυλοκαυγάδες» που κάνουν με κάθε ευκαιρία, όταν είναι να στηρίξουν τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, ευθυγραμμίζονται, γίνονται ένα σώμα, με μια φωνή μιλάνε για την ανάπτυξη που έχει ως πυρήνα το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας και της ζωής μας.

 

Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, στην πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ΜΕΤΑ-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ). Έχουν περάσει δύο μήνες από τη μέρα που κήρυξαν απεργία διαρκείας για τις Κυριακές και δεν έχουν κουνήσει το δαχτυλάκι τους για να οργανωθεί η πάλη στον κλάδο. Με τη στάση και τις αποφάσεις τους, λερώνουν την απεργία και τις μορφές πάλης, συμβάλουν στην απαξίωση τους.

Όπως πριν έτσι και τώρα, είναι άφαντοι από τους χώρους δουλειάς, εξαφανισμένοι από οποιαδήποτε αγωνιστική πρωτοβουλία. Δεν τους ενδιαφέρει η συμμετοχή στην απεργία, τα προβλήματα των εργαζόμενων. Δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά καθώς η γραμμή που έχουν και προσπαθούν να τραβήξουν τους εργαζόμενους, καθορίζεται από τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, από τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς, από το πρόσημο και το χρώμα τον εκάστοτε κυβερνήσεων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο σωματείο τους για να δυναμώσει η πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς. Μπορούμε να αντιστρέψουμε το κλίμα. Να μην αισθάνεται κανένας μόνος του. Να διεκδικήσουμε:

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
  • Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751€.

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio