Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Αλληλεγγύη στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων Αθήνας εκφράζει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές. Συμπαραστεκόμαστε στους πυροπαθείς και στους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Για ακόμη μια φορά, δυστυχώς, γινόμαστε μάρτυρες μιας νέας τραγωδίας που εξελίσσεται καταστρέφοντας τις ζωές και την περιουσία χιλιάδων συνανθρώπων μας. Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών, των σωστικών συνεργείων, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και όλων όσων συνέδραμαν στην πυρόσβεση και στη διάσωση, είναι εμφανείς οι σοβαρές ελλείψεις σε αντιπυρικά μέτρα και στην δασοπυρόσβεση.

Οι υποστελέχωση σε προσωπικό, τα ανεπαρκή μέσα δασοπυρόσβεσης και υποδομών αντιπυρικής προστασίας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ενώ δίνει γη και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους στο όνομα της “ανάπτυξής”, αντιμετωπίζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής ως “κόστος”.  Μεγάλες ευθύνες έχει τόσο η τωρινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες αλλά και όσες πολιτικές δυνάμεις στηρίζουν αυτήν την πολιτική.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και κάθε εργαζόμενο σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα ώστε να βοηθήσουμε με τον οποιοδήποτε τρόπο. Καλούμε τα μέλη μας να έρθουν σε επαφή με το σωματείο αν ανάμεσα στους πληγέντες υπάρχει συνάδελφος που χρειάζεται βοήθεια.

Τηλέφωνο: 2108212753, email: [email protected]

Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες:

  • Εμφιαλωμένο νερό
  • Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κλπ)
  • Φάρμακα (γάζες, «Μπεταντίν», παυσίπονα κλπ.)
  • Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κλπ)

Τα είδη θα συγκεντρώνονται:

  1. στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγίας Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως) 
  2. στα γραφεία του σωματείου,  3ης Σεπτεμβρίου 48Β, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, 3ος Όροφος, Δευτέρα-Παρασκευή, 18:00 – 20:45.

Ο θλιβερός απολογισμός της καταστροφικής πυρκαγιάς, που ξεκίνησε χθες και που άφησε πίσω του βαριές συνέπειες, επιβάλλει την, με κάθε τρόπο, άμεση στήριξη των πληγέντων, ιδιαίτερα των τραυματιών που νοσηλεύονται και χρειάζονται αίμα.

Καλούμε όσα μέλη μας έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται στα νοσοκομεία για να δώσουν αίμα.

Μπορούν να μεταβούν σε όλες τις αιμοδοσίες της Αττικής, της Χαλκίδας, της Κορίνθου από τις 9 π.μ. έως 14.00 καθώς και στις αιμοδοσίες των νοσοκομείων:

  1. Γ.Ν.Α ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ
  2. Γ.Ν ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (ΘΡΙΑΣΕΙΟ)
  3. Γ.Ν “Η ΕΛΠΙΣ” (με έκτακτο διευρυμένο ωράριο από 9 π.μ. έως 20.00)

Επίσης μπορούν να δώσουν αίμα στις πλησιέστερες νοσοκομειακές υπηρεσίες αιμοδοσίας

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio