ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: ΓΙΑ ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ

Όχι στις ” Λευκές Νύχτες” –     Δουλειά με πλήρη δικαιώματα

 

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες στο εμπόριο και στον ιδιωτικό τομέα,

Μην πατήσετε την μπανανόφλουδα του «είμαστε όλοι κερδισμένοι» από τις «μαγικές» Λευκές νύχτες.

«Μαγικά» θα εξαφανιστούν τα δικαιώματα μας και θα εξανεμίζονται οι μισθοί μας. Πρέπει να αντιδράσουμε μαζικά και οργανωμένα στη δουλειά μέχρι τα ξημερώματα. Κανένας εμποροϋπάλληλος δεν υποχρεώνεται από κανένα νόμο να δουλέψει μέχρι τα μεσάνυχτα.

 

Η απόφαση των Δήμων Ναυπλίου και Άργους να αναλάβουν «υπό την αιγίδα» τους  την διοργάνωση «Λευκής Νύχτας» σε Ναύπλιο και Άργος, είναι καταδικαστέα. Φέρουν όλοι βαρύτατες ευθύνες για τη μεθοδευμένη από την κυβέρνηση και το κεφάλαιο απελευθέρωση του ωραρίου και την ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη. Επιπλέον, η Περιφέρεια – Αντιπεριφέρεια, ως το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας, εφαρμόζει όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, που ψηφίζουν οι κυβερνήσεις, όπως την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

 

Εμείς οι εργαζόμενοι δεν γίνεται να ξεχάσουμε την προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή ζωή και να δουλεύουμε «ήλιο με ήλιο» χωρίς υπερωρίες, χωρίς συλλογική σύμβαση, χωρίς ωράριο και δια της διολισθήσεως να δουλεύουμε 7 μέρες την εβδομάδα. Δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα.

 

Είναι κάλπικο το επιχείρημα ότι τάχα η επέκταση του ωραρίου θα τονώσει την αγορά. «Εργατιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά», είναι το σύνθημα που εμπεριέχει την αιτία της αναδουλειάς. Η περικοπή μισθών και συντάξεων, η αύξηση της φορολογίας, η ανεργία είναι οι αιτίες και όχι το ωράριο. Αυτό άλλωστε αποδείχτηκε περίτρανα και από τους ίδιους τους αυτοαπασχολούμενους που δεν ανοίγουν όλοι τα καταστήματά τους. Γιατί έχουν αναδουλειές, γιατί δεν αντέχουν ούτε και οι ίδιοι τα εξαντλητικά ωράρια, γιατί δεν έχουν ούτε ασφάλιση, αφού αδυνατούν να πληρώσουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Κερδισμένοι θα βγουν μόνο οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, σουπερ μάρκετ, που ήδη στην περιοχή μας, τρία από αυτά, καταπατώντας εργασιακά δικαιώματα, ανοίγουν κάθε Κυριακή.

 

Χαμένοι σίγουρα θα είναι οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι.

 

Σε άλλους κλάδους όπως στον τουρισμό και επισιτισμό που γνωρίζει χρόνια την “ανάπτυξη” και κάθε χρόνο σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου θησαυρίζουν, ενώ οι εργαζόμενοι δουλεύουν ασταμάτητα έως και 6 μήνες χωρίς ρεπό με 14 διαφορετικές μορφές ελαστικής απασχόλησης και μισθούς πείνας.

Δεν θα σταματήσει η απληρωσιά, η «απασχολήσιμότητα», η ανεργία, ούτε οι μικροί έμποροι θα σταματήσουν να χρεοκοπούν ο ένας μετά τον άλλον, αν γενικευτεί η ελαστικοποίηση του ωραρίου με τη δουλειά τις Κυριακές και τις «λευκές» νύχτες. Απεναντίας, με αυτό τον τρόπο, εντείνονται!

 

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας στέκεται και θα συνεχίζει να στέκεται και να παλεύει ενάντια σε όσους στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική. Αντιπαλεύει την κυβέρνηση που νομοθέτησε την κατάργηση της Κυριακής – αργίας με στόχο την οριστική κατάργησή της.

 

Με τους επαγγελματίες, τους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους όχι μόνο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αλλά αντίθετα πιστεύουμε ότι έχουμε πολλά κοινά προβλήματα (φορολογία και χαράτσια, Υγεία, Παιδεία, κ.λπ.), για τα οποία θα έπρεπε να είμαστε σε κοινό μέτωπο αντιμετώπισής τους και αυτό επιδιώκουμε.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν μαζικά και οργανωμένα στη δουλειά μέχρι τα ξημερώματα και να απαιτήσουν:

 

  • Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Κοινωνική Ασφάλιση.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Μετατροπή τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. 8ωρο 5ημερο 40ωρο! Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio