ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΣΤΗΣΙΜΟ ΚΑΛΠΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΠΑΣΥΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

 

Εργαζόμενοι στο εμπόριο ,στις μεγάλες αλυσίδες των SOUPER MARKET,MY MARKET ,ΜΕΤΡΟ ,πληροφορηθήκαμε από εργαζόμενους σε αλυσίδα S.ΜΑΡΚΕΤ οτι  διευθυντικά στελέχη έκαναν  εγγραφή τους εργαζόμενους σε ένα πανελλαδικό σωματείο με την επωνυμία ΠΑΣΥΕ και ότι άμεσα μέσα στην εβδομάδα, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ θα στήσουν κάλπη στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ για να ψηφίσουν.

Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους ότι το συγκεκριμένο Σωματείο έχει στηθεί με τις πλάτες και τους μηχανισμούς της εργοδοσίας ,άλλωστε είναι καταφανέστατο αφού οι ίδιοι οι διευθυντές με εντολή του εργοδότη υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν.

Φυσικά στο στήσιμο αυτού του σωματείου ήταν  πρωτεργάτες οι γνωστοί κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές (ΠΑΣΚΕ ,ΔΑΚΕ ,ΜΕΤΑ) και στόχος είναι η διατήρηση των καταστροφικών, για τους εργαζόμενους, συσχετισμών δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι σχεδιασμοί των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

  1. Οι εργαζόμενοι σήμερα δεν έχουν ανάγκη από τέτοια σωματεία, δεν έχουν κανένα κοινό συμφέρον με την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) ΠΑΣΚΕ – ΜΕΤΑ – ΔΑΚΕ που υπέγραψαν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους στο εμπόριο με μειώσεις μισθών  καταδικάζοντας 800.000 εργαζόμενους να ζουν με μισθούς πείνας των 400 ευρώ, και να προετοιμάσουν το έδαφος για την κατάργηση της Κυριακής αργίας όπως έκαναν όταν υπέγραψαν για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων το 1997.Επιχειρούν ενόψει του συνεδρίου της Ο.Ι.Υ.Ε. να διαμορφώσουν πιο ευνοϊκούς συσχετισμούς για να συνεχίσουν το πετσόκομμα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στο εμπόριο εξυπηρετώντας από καλύτερες θέσεις τους σχεδιασμούς των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στον κλάδο.
  2. Δημιουργούν “σωματεία” κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της εργοδοσίας, “σωματεία” που θα συμφωνούν σε όλα με τους εργοδότες, δηλαδή στις μειώσεις μισθών, στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, στην αύξηση ακόμα περισσότερο της μερικής απασχόλησης και του ωρομισθίου.
  3. Τέτοια “σωματεία” είναι απαραίτητα στην εργοδοσία και στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό για να εκπαιδεύουν τους εργαζομένους στην υποταγή, το συμβιβασμό, τη μοιρολατρία, τη λογική του “μικρότερου κακού”.

Μπροστά στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ εντείνεται η προσπάθεια του εργοδοτικού συνδικαλισμού για παραγωγή νόθων αντιπροσώπων. Τα Εργατικά Κέντρα τα έχουν μετατρέψει σε βιομηχανία παραγωγής νοθείας. Αυτό που τους πειράζει είναι η προσπάθεια αποκάλυψης της νοθείας και της μετατροπής των Εργατικών Κέντρων σε ανώνυμες εταιρείες, τους πειράζει η προσπάθεια να εκφραστούν οι εργάτες από τα δευτεροβάθμια όργανα και όχι οι εργοδότες.

ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΡΑΔΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΗΣΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ .Απομονώστε τους κυβερνητικούς – εργοδοτικούς συνδικαλιστές αυτοί δουλεύουν για τα κέρδη της εργοδοσίας και εμείς παλεύουμε για να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας.

Συσπειρωθείτε στο κλαδικό σωματείο της περιοχής ,το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ  που μάχεται την εργοδοσία, την κυβέρνηση, τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Απαντάμε με οργάνωση στο σωματείο μας, με επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, να μπούμε μπροστά, να κόψουμε το βήχα στην εργοδοσία και τα τσιράκια της».

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio