ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠ/ΛΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ: ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας, καταγγέλλει και καταδικάζει τις συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζομένων των σουπερμάρκετ REAL στην Τουρκία, με τη βαρύτατη κατηγορία της διεκδίκησης της δουλειάς τους και των δεδουλευμένων τους!!

Το «έγκλημα» των εργαζομένων την εν λόγω επιχείρησης, η οποία εξαγοράστηκε από τον όμιλο MAKRO-MEDIA MARKT,  ήταν το να προχώρησαν μαζί με το Συνδικάτο τους σε κινητοποίηση σε καταστήματα του ομίλου, διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους και την καταβολή των οφειλόμενων. Μετά από κινητοποιήσεις μηνών και με τη συμπαράσταση και των Σωματείων Εμποροϋπαλλήλων της Ελλάδας και του ΠΑΜΕ, η εργοδοσία υποσχέθηκε αρχικά την καταβολή του 50% των οφειλομένων στις 20 Σεπτέμβρη. Δέσμευση που όχι μόνο δεν τήρησε, αλλά  απάντησε με καταστολή και συλλήψεις 15 εργαζομένων και συνδικαλιστών, μεταξύ των οποίων, του Προέδρου του Συνδικάτου και μέλους του Προεδρικού Συμβουλίου της ΠΣΟ, Αλί-Ριζά Κουσμάνογλου.

Η εργοδοσία όπου γης, προκειμένου να υπερασπιστεί τα κέρδη της και  να αντιμετωπίσει την  «απειλή» από εργαζόμενους που διεκδικούν τα νόμιμα, δε διστάζει να χρησιμοποιήσει την καταστολή και  την εργοδοτική τρομοκρατία.  Και στην Τουρκία, όπως και στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο βίαιη η κατάσταση,  με συλλήψεις και διώξεις συνδικαλιστών, καταστολή των κινητοποιήσεων ενάντια τους πλειστηριασμούς, με τα “αγροτοδικεία”,  για να επιβάλλουν την «τάξη» στους χώρους δουλειάς και όχι μόνο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην φοβηθούν, αλλά να βγάλουν πιο εύκολα το συμπέρασμα, ότι εργοδότες και εργαζόμενοι δεν είχαν ποτέ τα ίδια συμφέροντα. Βρίσκονταν σε μία διαρκή πάλη, ανεξάρτητα από επιχείρηση, κλάδο, χώρα.

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων των σουπερμάρκετ REAL και του Συνδικάτου NakliyatIs, μέλους της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio