ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ: Για απόλυση εργαζομένων ΚΥΤ

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί τους εργαζόμενους στο κοινωφελές πρόγραμμα του ΚΥΤ (hotspot) της Χίου να δώσουν αγωνιστική απάντηση στον κυνισμό του κ. Κωσταντίνου Ξυνογαλά, παρά του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, στο αίτημά τους για παράταση της σύμβασής τους. Ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία περαιτέρω παράταση του προγράμματος γιατί δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για άλλα δικαιώματα».

Αυτή η απάντηση είναι ακριβώς ο καθρέφτης της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Είναι ο καθρέφτης του σάπιου συστήματος, που υπηρετούν πιστά όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θέλουν εργαζόμενους με δικαιώματα, που στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα μιλάμε για κακοπληρωμένους εργαζόμενους των 495,25€! Ανέφερε μάλιστα ξεδιάντροπα ότι οι δυο ανανεώσεις έγιναν για να μην μείνουν χωρίς προσωπικό τα ΚΥΤ. Ενώ με περίσσιο θράσος μετέφερε τις ευχαριστίες του Υπουργού για τις υπηρεσία τους.

«Σαν την τρίχα από το ζυμάρι», πετάνε τους εργαζόμενους στο δρόμο, προσπαθώντας να φτιάξουν τη νέα εκλογική τους πελατεία. Αυτή είναι η «μεταμνημονιακή εποχή» που πανηγυρίζει η κυβέρνησή τους. Αυτή είναι η «νέα εποχή», που αξιώνουν για τους εργαζόμενους. Στρατιές ανέργων και ανακύκλωση της ανεργίας με κοινωφελή προγράμματα, 700 μνημονιακοί νόμοι, ματωμένα πλεονάσματα του προϋπολογισμού, φοροληστεία για το λαό φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο κλπ.

Δεν θέλουν εργαζόμενους να διεκδικούν. Θέλουν εργαζόμενους να παρακαλάνε για ένα κομμάτι ψωμί.

Έχουμε την πείρα να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα. Και αυτή, η κυβέρνηση είναι δοσμένη στην υπηρέτηση της ΕΕ, των μονοπωλίων και των πολυεθνικών. Δεκάρα δεν δίνει για τους εργαζόμενους και πως τα βγάζουμε πέρα. Δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη.

Η οργή και η αγανάκτηση που νιώθουμε χρειάζεται να μετατραπούν σε διεκδίκηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Αυτό το αίτημα είναι που ενώνει τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς. Είναι το αίτημα που μπορεί και πρέπει να ενώσει όλους τους εργαζόμενους του ΚΥΤ ανεξάρτητα σύμβασης.  Σήμερα είναι οι εργαζόμενοι στο κοινωφελές πρόγραμμα αύριο θα είναι κάποιοι άλλοι.

Καλούμε τους εργαζόμενους, να κλείσουν τα αυτιά τους στις ελπίδες που μοιράζονται από διάφορους αρμόδιους και μη. Να μην συμβιβαστούν με μια ακόμα δίμηνη παράταση, ζωή με δώσεις δεν υπάρχει. Η μόνη διέξοδος είναι να βγουν στο προσκήνιο, να διεκδικήσουν μαζί με το σωματείο τους.

Διεκδικούμε βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας:

  • Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με 7ωρο – 35ωρο – 5ήμερο, με Συλλογική Σύμβαση. Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία κι Ασφάλεια στη δουλειά, μέτρα προστασίας της μητρότητας, καμία απόλυση εγκύου εργαζόμενης.
  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ. Οι ΣΣΕ να ισχύουν για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση.
  • Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές νομοθετικές διατάξεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio