ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ: Δελτίο Τύπου για το εργόσημο

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας, καταγγέλλει την προσπάθεια που κάνουν διάφορες εταιρίες στον κλάδο να εξαπατήσουν συναδέλφους εμποροϋπαλλήλους, που παίρνουν ταμείο ανεργίας ή  έχουν κάρτα ανεργίας, καλώντας τους για δουλειά με εργόσημο, με την εγγύηση ότι δεν θα χαθεί το ταμείο ή η κάρτα τους.

Συνάδελφοι προσοχή! Είναι μεγάλο ψέμα και απάτη!

Δεν διστάζουν μάλιστα να απευθυνθούν σε πρώην εργαζόμενούς τους, που οι ίδιοι απέλυσαν με πρόσχημα την κρίση κι ότι δεν πάει καλά η εταιρεία! Μόνο που στην πορεία αποδεικνύεται  ότι οι εργαζόμενοι που απέλυσαν κάλυπταν πάγιες και διαρκής ανάγκες των εταιρειών, οπότε αναγκάζονται να απευθυνθούν πάλι σε εκείνους, ζητώντας τους να γυρίσουν στην δουλειά, με εργόσημο αυτή τη φορά κι όχι με σύμβαση εργασίας και μισθό, ώστε να έχουν όσο γίνεται μικρότερο κόστος. Παραπληροφορώντας τους μάλιστα ότι υπάρχει μια ανοχή από τον ΟΑΕΔ, που επιτρέπει να έχουν και ταμείο ανεργίας ή κάρτα ανεργίας και να βάζουν και εργόσημο!

Το εργόσημο συνάδελφοι αποδεικνύει ότι υπάρχει εργασιακή δραστηριότητα και δεν επιτρέπεται να παίρνει κάποιος ταμείο ή να έχει κάρτα ανεργίας, δηλαδή να είναι γραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ ως άνεργος από τη μία και από την άλλη να βάζει εργόσημα που σημαίνει ότι εργάζεται!

Όλη αυτή η παραπληροφόρηση πατάει πάνω στην άγνοια που έχουν πολλοί συνάδελφοι για τα εργασιακά τους δικαιώματα. Καλούμε τους εμποροϋπαλλήλους και ανέργους τους κλάδου μας να έρχονται σε επαφή με το κλαδικό τους σωματείο για να πληροφορούνται σωστά για τα δικαιώματά τους, τόσο στην εργασία, όσο και γενικότερα. Όπως επίσης καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου να πάρουν μέρος στη  Γενική Συνέλευση την Κυριακή 21 Οκτώβρη, ώρα 06:00 το απόγευμαστο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

για να συζητήσουμε τις εξελίξεις στα Εργασιακά με επίκεντρο τις Συλλογικές Συμβάσεις, αλλά και την οργάνωση της δουλειάς μας μπροστά στην απεργία στις 8 Νοέμβρη

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio