Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: 8 Νοέμβρη Απεργούμε

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑΤΟ-ΦΤΩΧΕΙΑ-ΠΟΛΕΜΟΙ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

  Η Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, την Κυριακή 14/10/2018, πήρε ομόφωνη απόφαση για  απεργία στις 8 Νοέμβρη.

 Στην ανελέητη επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση και εργοδοσία, επιβάλλεται να απαντήσουμε προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των εμπορικών ομίλων.

 Απαντάμε με απεργία στις 8 Νοέμβρη στο νέο κύκλο ψεμάτων και αυταπατών που έχει επιδοθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μιλάει για υποχρεωτικότητα και επέκταση των κλαδικών συμβάσεων ενώ στον κλάδο δεν υπάρχει κλαδική σύμβαση.

 Απαντάμε με απεργία στις 8 Νοέμβρη στην κυβέρνηση για την απόρριψη στη Βουλή της πρότασης 530 συνδικάτων για κατώτερο μισθό 751 ευρώ, επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων και κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

 Απαντάμε με απεργία στις 8 Νοέμβρη γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η κυβερνητική διαδικασία ¨διαβούλευσης¨ για τον κατώτερο μισθό.  Ήδη κατέθεσε στη Βουλή ρύθμιση για την έναρξη της συζήτησης με τους λεγόμενους κοινωνικούς εταίρους.     Μιλάει για αύξηση 20-30 ευρώ μικτά το μήνα,   ενώ με τη μείωση του αφορολόγητου ο κατώτερος μισθός θα χάσει τα διπλά.

 Στην πράξη βάζει σε εφαρμογή το νόμο Βρούτση(2013), πλέον νόμος Βρούτση-Αχτσιόγλου, που προβλέπει ο κατώτερος μισθός να διαμορφώνεται με απόφαση της κυβέρνησης κάθε φορά, ανάλογα με τις αντοχές της οικονομίας και όχι με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις εργαζομένων-εργοδοτών που αποτυπώνεται στην ΕΓΣΣΕ.

  Απαντάμε με απεργία στις 8 Νοέμβρη και στον εμπαιγμό της εργοδοσίας (δηλώσεις Κορκίδη, πρόεδρος ΕΣΕΕ), ¨η αύξηση θα πρέπει να γίνει σταδιακά και σε διάστημα 3 ετών ώστε από 1/1/2022 ο κατώτατος μισθός να επανέλθει στα 751 ευρώ.

 Ακόμα και αυτή η σταδιακή αύξηση θα υλοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε ¨να μην προκληθούν ισχυρά σοκ στην αγορά¨ όπως απαιτεί ο ΣΕΒ και ζητάει με νόμο την κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών από την εργοδοσία (δηλ. Ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μισθού μας , γιατί οι ασφαλιστικές εισφορές είναι κομμάτι του μισθού μας).

 Τόσο στην κρίση όσο και στην ανάπτυξη εμείς οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο πληρώνουμε το τίμημα μιας ανελέητα αντιλαϊκής πολιτικής για να παραμείνουν ανέγγιχτα τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας.

  Η ¨επιστροφή στην κανονικότητα¨ που επικαλείται η κυβέρνηση για μας τους χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο εξακολουθεί να είναι η ίδια κόλαση μες στους χώρους εργασίας (ατομικές συμβάσεις εργασίας, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις,

δουλεμπορικά, εντατικοποίηση, δουλειά και τις Κυριακές, ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας, εξαγορές, θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, συγχωνεύσεις, λουκέτα,

απολύσεις. Έξω από το χώρο δουλειάς ακρίβεια, υπερφορολόγηση, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ανύπαρκτος ελεύθερος χρόνος για μας και τα παιδιά μας, ανύπαρκτη δημόσια υγεία και περίθαλψη, ανύπαρκτη δημόσια παιδεία, αθλητισμός , πολιτισμός.

 Δεν ανεχόμαστε πλέον την αντεργατική πολιτική και την κοροϊδία κυβέρνησης-εργοδοσίας.

 Μαζικά να μετρήσουμε βήματα μπροστά στην οργάνωση της πάλης μας, στην οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης για τις 8 Νοέμβρη, για αντεπίθεση αντίστοιχη με το μέγεθος της επίθεσης που δεχόμαστε.

 Αντί αναμονής, ψεμάτων και αυταπατών εμείς επιλέγουμε τον αγώνα με σύνθημα μας ¨μπροστά οι δικές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των λίγων¨.  

                                           ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους.
Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!
Μέτρα υγείας  και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Καθορισμός καθηκόντων και πόστων για κάθε εργαζόμενο, τήρηση των ρεπό και των διαλλειμάτων, κατάργηση των σπαστών ωραρίων των εργαζομένων σε καταστήματα που έχουν συνεχές ωράριο λειτουργίας.
Δημιουργία δωρεάν προγραμμάτων και υποδομών για αθλητισμό, πολιτισμό, ψυχαγωγία για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.
Μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας. Επίδομα τοκετού 1000 ευρώ, επέκταση της άδειας κυήσεως σε δύο μήνες πριν τον τοκετό και 6 μήνες μετά. Ένα χρόνο με αποδοχές στη μητέρα ή τον πατέρα. Άδειες για ασθένειες ή άλλες ανάγκες. Μεγαλύτερες άδειες για μονογονεικές οικογένειες.
Αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας ένα τεράστιο αμερικανονατοικό στρατόπεδο. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να βάζει το λαό μας όλο και πιο βαθιά στη φωτιά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.  

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΩΝ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio