Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΙΥΕ για την εκ νέου αναβολή του συνεδρίου της ΟΙΥΕ

Ανακοίνωση της  ΔΑΣ-ΟΙΥΕ για την σημερινή αναβολή της 2ης  Επαναληπτικής Συνέλευσης της ΟΙΥΕ!

Βαρέλι δίχως πάτο!

Η κατρακύλα των δυνάμεων της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ (ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) δεν έχει φρένο. Στο συνέδριο που όρισαν οι ίδιοι με ανεπίτρεπτες διαδικασίες μέσω mail και στη συνέχεια με fast track συνεδριάσεις ΔΣ, δεν πάτησαν το πόδι τους, δεν εμφανίστηκαν.

Αφού πρώτα στις 23-24 Φλεβάρη διέλυσαν το Συνέδριο με μπράβους και φουσκωτούς, σήμερα έλαμψαν δια της απουσίας τους! Με οργανωμένο σχέδιο διάλυσης, δεν ήρθαν καν οι δεκάδες αντιπρόσωποι που έχουν αυτές οι δυνάμεις στο Λεκανοπέδιο, υπονομεύοντας κάθε συλλογική διαδικασία. Ο ΓΓ της ΟΙΥΕ κάτω από την πίεση των εκλεγμένων αντιπροσώπων της ΔΑΣ, ήρθε στο συνεδριακό χώρο μισή ώρα μετά την προγραμματισμένη έναρξη του συνεδρίου. Ο εργοδότης-πρόεδρος της ΟΙΥΕ την ίδια στιγμή έδινε συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι, έξω από το κτίριο της ΓΣΕΕ. Εμφανίστηκε δε στο χώρο του συνεδρίου σαν τον κλέφτη από την πίσω πόρτα, μια ώρα μετά!

Οι δεκάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ καθώς και άλλοι συνάδελφοι που δεν ανέχονται τις αθλιότητες της πλειοψηφίας και τις εργοδοτικές παρεμβάσεις, ήταν από νωρίς στο χώρο του συνεδρίου! Αρκετοί συνάδελφοι άφησαν τις δουλειές τους και με δικά τους έξοδα ταξίδευαν όλη τη νύχτα για να είναι παρόντες στο συνέδριο, για δεύτερη φόρα μέσα σε 10 μέρες.

Δε θέλουν  να πραγματοποιηθεί συνέδριο εργαζομένων!

Θέλουν και απαιτούν να έχουν λόγο οι εργοδότες στις γραμμές μας!

Αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά πως οι δυνάμεις της πλειοψηφίας στην ΟΙΥΕ, που όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να νομιμοποιήσουν την εργοδοσία μέσα στις εργατικές οργανώσεις, είναι απέναντι από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων. Τα στοιχεία που βγαίνουν καθημερινά στο φως της δημοσιότητας για τις ημέρες και τα έργα των συγκεκριμένων εργατοπατέρων, δεν αφήνουν περιθώριο παρερμηνείας.

Δε λέμε τίποτα παραπάνω! Να χαίρονται τον πρόεδρο της ΟΙΥΕ που όπως και ο ίδιος ενημερώνει, αποτελεί έναν νόμιμο εργοδότη! Του ευχόμαστε «καλές δουλειές». Να χαίρονται τον διευθυντικό μηχανισμό στα super market που καλεί τους εργαζόμενους να χαμογελούν πάνω στην άγρια εκμετάλλευση τους. Είναι σάρκα από τη σάρκα τους! Η διευθύντρια στα My Market όπως και δεκάδες άλλοι διευθυντές, πρωτοκλασάτα στελέχη και golden boys των επιχειρηματικών ομίλων, βρίσκονται ως ψηφίσαντα μέλη στα σωματεία-μηχανισμούς τους!

Η ΔΑΣ-ΟΙΥΕ, οι δεκάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της, έχουν κάνει ξεκάθαρο ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την ωμή εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα σωματεία, δε θα δεχτούμε τους ίδιους τους εργοδότες και τους διευθυντές να ψηφίζουν για τα συμφέροντα των εργαζομένων!

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον!

Όποτε κι αν ορίσουν νέο Συνέδριο, αν ορίσουν, όπου ορίσουν, με οποιεσδήποτε διαδικασίες, είτε εν κρυπτώ και παρασκηνιακά είτε φανερά, είτε κινητοποιώντας εργοδοτικούς μηχανισμούς είτε  με την κυκλοφορία χρημάτων αγνώστου προέλευσης που προορίζεται για κλεισίματα εισιτηρίων των αντιπροσώπων τους σε όλη τη χώρα, εμείς θα είμαστε παρόντες, θα είμαστε εκεί! Με ακόμα μεγαλύτερη ορμή, με ακλόνητη πίστη στο δίκιο των εργαζομένων, θα βρισκόμαστε απέναντι στους εργοδοτικούς μηχανισμούς και τα τσιράκια τους, απέναντι στην προσπάθεια της εργοδοσία να αλώσει τις εργατικές-συνδικαλιστικές οργανώσεις.

ΕΞΩ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio