Για την 3η απόπειρα πραγματοποίησης συνεδρίου της ΟΙΥΕ μαζί με τους εργοδότες!

Δελτίο Τύπου

Όλες και όλοι, την Τρίτη 12 Mάρτη, στο ξενοδοχείο CARAVEL!

Οι δυνάμεις της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ), αφού στο 1ο συνέδριο έφεραν μπράβους και φουσκωτούς και στη συνέχεια προχώρησαν σε 2ο Συνέδριο-μαϊμού, στην 3η  προσπάθεια που κάνουν για να φέρουν την εργοδοσία στις γραμμές μας, προχωρούν ένα βήμα παραπέρα στην αθλιότητα.

Βρισκόμαστε Πέμπτη μεσημέρι, έχοντας μπροστά μας Σαββατοκύριακο και την αργία της Καθαρής Δευτέρας και αυτές οι δυνάμεις προγραμματίζουν στα μουλωχτά νέο Συνέδριο στις 12-13 Μάρτη, δηλαδή Τρίτη και Τετάρτη, ξανά εργάσιμες μέρες. Δεν τους ενδιαφέρει αν οι αντιπρόσωποι είναι εργαζόμενοι, αν δε μπορούν να πάρουν άδεια, αν έχουν πρόβλημα με την εργασία τους, αν υπάρχουν οικονομικά εμπόδια.

Μέχρι αυτή τη στιγμή η ΟΙΥΕ δεν έχει ανακοινώσει ημερομηνίες, μέρος, χρονοδιάγραμμα Συνεδρίου και πρόγραμμα.

Όπως ενημερώσαμε όμως χθες, «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον»!

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους και κάθε αντιπρόσωπο στο συνέδριο, ότι αυτή η πλειοψηφία που ηγείται της ΟΙΥΕ, έχει κλείσει ήδη αίθουσα στο ξενοδοχείο Caravel, προχωρώντας σε επιλεκτική ενημέρωση σωματείων και αντιπροσώπων με ελεγχόμενα μηνύματα. Με χρήματα αγνώστου προέλευσης, έχουν ήδη προχωρήσει σε ομαδική κράτηση δωματίων αλλά και εισιτηρίων μετακίνησης σε αντιπροσώπους από τα σωματεία-σφραγίδες τους. Θα είχε ενδιαφέρον να πουν στους εργαζόμενους και να μάθουμε, με ποια απόφαση συλλογικού οργάνου κλείστηκε το Caravel, πότε έγινε αυτό, πώς κλείνονται ομαδικά εισιτήρια μετακίνησης και δωμάτια στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, χωρίς να υπάρχει ανακοίνωση Συνεδρίου από την ΟΙΥΕ.

Επιδιώκουν ένα συνέδριο για λίγους και εκλεκτούς, με επίκεντρο τη συμμετοχή της εργοδοσίας. Μάλιστα σε αυτό το θέατρο σκιών που δεν έχει καμία σχέση με τις αξίες και την ιστορία του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, έχουν κάνει ήδη προσπάθεια να φέρουν την αστυνομία και δυνάμεις καταστολής.

Στις συνδικαλιστικές δυνάμεις που εκλέγονται από τους μεγαλοδιευθυντές των My Market, του Σκλαβενίτη, του ΑΒ Βασιλόπουλου, της Αttica Group, της ΙSS, της ΜCS κλπ εταιρειών αλλά και που είναι οι ίδιοι εργοδότες και πρόεδροι εταιρειών ΑΕ (πρόεδρος της ΟΥΙΕ/ΠΑΣΚΕ-Καραγεωργόπουλος), όλος αυτός ο συρφετός που βρίσκεται μακριά από τα άγχη και τα προβλήματα των εργαζομένων και παράλληλα τους θέλει με χαμόγελο στα χείλη, λέμε μια κουβέντα..

..«Να δούμε ποιος θα χαμογελάσει τελευταίος!».

Είναι εμφανές πως αυτές οι δυνάμεις λειτουργούν στο παρασκήνιο, συναλλάσσονται απευθείας με την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αποτελούν το χρήσιμο και πρόθυμο στήριγμα τους, στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλα τα σωματεία της Αττικής, σε Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, κάθε σωματείο που δεν ανέχεται την ωμή εργοδοτική παρέμβαση στις γραμμές μας και οποιαδήποτε παιχνίδια «καρέκλας» στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, να είναι την Τρίτη 12 Μάρτη έξω από το χώρο έναρξης του συνεδρίου αλλά και όπου αλλού χρειαστεί, διότι αυτές οι δυνάμεις δεν έχουν ίχνος ηθικής και αξιοπρέπειας.

Καμία υποχώρηση!

Ούτε βήμα πίσω από το σύνθημα «έξω η εργοδοσία από τα σωματεία» 

Σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio