Δελτιο Τυπου της Γραμματείας ΠΑΜΕ-ΕΥ Συνέδριο της ΟΙΥΕ για λίγους και εκλεκτούς

Συνέδριο της ΟΙΥΕ για λίγους και εκλεκτούς!

Την ίδια στιγμή που δεκάδες αντιπρόσωποι για το συνέδριο της ΟΙΥΕ σε όλη τη χώρα δυσκολεύονται να πάρουν άδειες από την εργασία τους, ματώνουν οικονομικά και στην ουσία αποκλείονται με βάση τις πρωτοφανείς αποφάσεις της πλειοψηφίας (ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) για πραγματοποίηση συνεδρίου σε καθημερινές-εργάσιμες μέρες, η κάστα των εκλεκτών των παραπάνω δυνάμεων έχει κλείσει δεκάδες δωμάτια και εισιτήρια μετακίνησης για «δικούς» τους αντιπροσώπους στο πολυτελές ξενοδοχείο Caravel, πριν καν ανακοινωθεί το μέρος του Συνεδρίου.

Τα λόγια είναι περιττά! Ρέει από παντού το χρήμα για να φέρουν την εργοδοσία στις γραμμές μας, με τα golden boys σε ετοιμότητα για να νομιμοποιήσουν άμεσα και απευθείας την παρουσία τους, για να αποκλείσουν εργάτες, για να συμμετάσχουν σε ένα εργατικό συνέδριο. Γι’ αυτό άλλωστε και οι επιχειρηματικοί όμιλοι των super market συνεργάζονται με θαυμαστή πειθαρχία πάνω στις άδειες των «αντιπροσώπων» τους.

Ένας γραφειοκρατικός, εργοδοτικός μηχανισμός!

Αφού έφεραν μπράβους και ποινικούς για να επιβάλουν την εργοδοτική παρουσία στο 1ο συνέδριο, αφού ανακοίνωσαν μέσω mail τον ορισμό του 2ου συνεδρίου-φιάσκο, έχουν φτάσει στο κατώτερο σημείο εκφυλισμού όλων των συλλογικών διαδικασιών. Στην πρόσκληση που απέστειλε η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ για το συνέδριο στις 12-13 Μαρτίου ξανά μέσω mail και χωρίς να συγκληθεί εκ νέου το ΔΣ, διαβάζουμε το εξής προκλητικό..

Ο γραφειοκρατικός μηχανισμός που παριστάνει την ηγεσία της ΟΙΥΕ αν μπορούσε θα έκανε συνολικά τις εκλογές μέσω mail! Έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν, έτσι εκλέγονται! Σωματεία-φαντάσματα, σωματεία-μηχανισμοί που λειτουργούν με τα προγράμματα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, εκλογές στα κρυφά, εκλογές μαζί με τους εργοδότες.

Καλούμε όλους τους αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΟΙΥΕ ανεξαρτήτως σε ποιον θεό πιστεύουν, να σταθούν μπροστά στις εξελίξεις με αξιοπρέπεια και εντιμότητα, να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα και την ματιά τους, να αντιμετωπίσουν το εργοδοτικό απόστημα ως εργάτες, να αγωνιστούμε όλοι μαζί για σωματεία ταξικά, μαζικά, για τις δικές μας ανάγκες.

Να ξεμπερδεύουμε με τους ανθρώπους της εργοδοσίας, μέσα στα σωματεία!

Πριν την Καλαμάτα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Caravel!

Όλες και όλοι την Τρίτη 12 Μάρτη στο ξενοδοχείο Caravel!

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio