Για τον διευθυντικό μηχανισμό των Super market!

Για τον διευθυντικό μηχανισμό των Super market!

Η συνδικαλιστική μαφία σε ΟΙΥΕ και ΓΣΕΕ, αντί να λουφάξει και να κλείσει το στόμα της, προκαλεί παραπέρα, ζητά και τα ρέστα. Η ομάδα Βασιλόπουλου, η κυβερνητική παράταξη στην ΟΙΥΕ και τη ΓΣΕΕ, που όλα αυτά τα χρόνια έχει μετατρέψει την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας σε όχημα για την ανέλιξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, είναι αυτή που εκλέγεται σχεδόν αποκλειστικά από την εργοδοσία των super market.

Με ένα πλήθος διευθυντικών στελεχών (άνω των 400), σε καθοριστικές θέσεις των επιχειρήσεων, έχουν φτιάξει από κοινού με την εργοδοσία ένα ισχυρό εργοδοτικό μπλοκ μέσα στα σωματεία που πάει όλο στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η περιφερειακή διευθύντρια των Μy Market δε βρέθηκε στο κλαδικό «σωματείο» των super market τυχαία! Είναι μια από τους εκατοντάδες διευθυντές που ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ τις εκλογές, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ με ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ψηφίζουν και ψηφίζονται στα σωματεία των super market, για να εκλέγονται οι αντιπρόσωποι της κυβερνητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, σε ΟΙΥΕ και ΓΣΕΕ!

Θυμίζουμε πως μετά τη δημοσίευση της άθλιας επιστολής των χαμόγελων των 300€ από τη συγκεκριμένη περιφερειακή διευθύντρια δε βγήκε μια ανακοίνωση-καταγγελία (ούτε καν για τα μάτια του κόσμου), από το περίφημο «σωματείο» των super market που η ίδια οργάνωνε και προφανώς με τον ίδιο ζήλο θα εκβίαζε για τις εκλογές!

Οι «αντιπρόσωποι» συνολικά των σωματείων-μηχανισμών των super market πάνε κατευθείαν στην αγκαλιά της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό άλλωστε και η εφημερίδα Αυγή έχει πάρει εργολαβία να τους δικαιολογεί. 

Όλα τα παραπάνω στοιχειοθετούνται με τα αποκαλυπτικά εσωτερικά σημειώματα που έστελναν συνολικά οι διευθυντές στα καταστήματα My Market και στα οποία αποτυπώνεται η σύνδεση εργοδοσίας και παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ/ομάδα Βασιλόπουλου! Στα εσωτερικά σημειώματα που έστελναν οι διευθυντές των Μy Market ανάμεσα τους και όσοι εμφανίζονται να ψηφίζουν και να εκλέγονται από αυτά τα «σωματεία», φαίνονται ξεκάθαρα οι πιέσεις για να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι σε «εκλογές», ώστε να διαμορφώνουν τους συσχετισμούς υπέρ της κυβερνητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΙΥΕ και τη ΓΣΕΕ.

Στη Θεσσαλονίκη το παρακάτω χαρτί-ενημέρωσης δινόταν στους εργαζόμενους από  τους διευθυντές στα καταστήματα Μy Market. Είναι πολύ συγκεκριμένη η αναφορά πως οι εργαζόμενοι θα λάβουν οδηγίες από τον κ. Κυριακούλια, ο οποίος είναι γγ της ΟΙΥΕ και στην παράταξη του Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικός επίσης ο επίλογος που αναφέρει πως «σε περίπτωση κωλύματος, ενημερώστε». Ο έλεγχος ήταν ασφυχτικός! Για όλα αυτά ο ίδιος κάνει πως δεν ξέρει τίποτα και έχει το θράσος να μιλά για προβοκάτσια.

Στην Αθήνα η αθλιότητα προχώρησε παραπέρα! Μέσω των διευθυντικών γραφείων του My Market, πίεζαν και εκβίαζαν τους εργαζόμενους σε συμμετοχή και μάλιστα με απόλυτο έλεγχο καθώς όσοι προσέρχονταν στις εκλογές θα έπρεπε να «ενημερώσουν». Όσοι είχαν πρόβλημα μετακίνησης, επίσης! Οι αναφορές σε δύο τουλάχιστον σημεία προς τους εργαζόμενους των Μy Market ότι «ψηφίζετε ελεύθερα εκτός από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ» είναι ενδεικτική για την ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας στα σωματεία. Το 2ο ψηφοδέλτιο που καλεί η εργοδοσία σε στήριξη είναι το ψηφοδέλτιο της κυβερνητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, υπερασπιστής των παραπάνω άθλιων εργοδοτικών παρεμβάσεων και της ωμής παρέμβασης με φυσική παρουσία της εργοδοσίας είναι με δήλωση του ο γνωστός πλέον εργοδότης-συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ Καραγεωργόπουλος, πρόεδρος στην ΟΙΥΕ και υπεύθυνος του γραφείου τύπου της ΓΣΕΕ, με τις 4 επιχειρήσεις που εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα όλη αυτήν την περίοδο (Fortuna gaming SA, Φουρτούνα εκπαιδευτική ΙΚΕ, Goodmorning IKE, Lokats Investments LTD). 

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης και τους δημοσιογράφους που θέλουν να αναδειχτεί η αλήθεια, να κάνουν ρεπορτάζ. Υπάρχουν ακόμα περισσότερα στοιχεία κάθε είδους που αποτυπώνουν την εργοδοτική παρέμβαση, κραυγαλέες περιπτώσεις συμμετοχής της εργοδοσίας με φυσική παρουσία μέσα στα σωματεία. Ήδη αρκετά από αυτά τα στοιχεία έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, έχουν κατατεθεί στα συνδικαλιστικά όργανα αλλά και με εξώδικα.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!

Σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio