ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Εργατοϋπαλλήλων Ελληνικών Υπεραγορών Σκλαβενίτη

19/6/19

Η εργοδοσία των s/m ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ χρησιμοποιώντας τους “εκλεκτούς” της μέσα στα καταστήματα έχει φτάσει την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό των συναδέλφων σε ανώτερα επίπεδα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το τελευταίο περιστατικό σε υπερμάρκετ της αλυσίδας στο οποίο ο “συνάδελφος” Ε.Σ. προϊστάμενος τμήματος και υποψήφιος με το εργοδοτικό ψηφοδέλτιο του επιχειρησιακού σωματείου καταφέρθηκε εναντίον μελών του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας που εκείνη την στιγμή πραγματοποιούσαν εξόρμηση στο κατάστημα για ενημέρωση των συναδέλφων για τις αρχαιρεσίες του Σ.Ε.Α. και συμπαραστέκονταν σε συναδέλφισσα που εργαζόταν, ενώ αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο εν λόγω ‘’συνάδελφος’’ (που από τη μια μας αξιολογεί, μας ‘’τρέχει’’, μας κόβει ρεπό), και εκτελεί και χρέη ως εκπρόσωπος των εργαζομένων για τα προβλήματα μας, παραφράζοντας σκοπίμως τα λεγόμενα του μέλους του Δ.Σ. του Σ.Ε.Α. ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου επίθεση χρησιμοποιώντας την ρητορική και τα επιχειρήματα που διαμορφώνει η ίδια η εργοδοσία και αποστέλλεται στα καταστήματα μέσω εσωτερικών σημειωμάτων. Μια ρητορική που περιλαμβάνει ανυπόστατες κατηγορίες για τραμπουκισμό, για ανθρώπους που έρχονται από το πουθενά, για αργόσχολους σε κομματική αποστολή και φτάνει μέχρι τα ρατσιστικά υπονοούμενα σε μια προσπάθεια να στιγματίσει συγκεκριμένο συνάδελφο μετανάστη, εργαζόμενο στην επιχείρηση και εκλεγμένο στο Δ.Σ. του Σ.Ε.Α. και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας (Ο.Ι.Υ.Ε.).

Όταν ο προϊστάμενος τμήματος Ε.Σ. πήρε τις απαντήσεις που έπρεπε για το εργοδοτικό του μένος και τον απροκάλυπτο αντικομουνιστικό οχετό που χρησιμοποίησε, κατέφυγε στην προσφιλή γι αυτούς τακτική και κάλεσε την ασφάλεια του καταστήματος ωρυόμενος ότι αντιμετωπίζει επεισόδιο.

Ο “συνάδελφος” Γ.Κ. υπεύθυνος ασφαλείας και αυτός συνδικαλιστής του εργοδοτικού σωματείου και εκλεγμένος αντιπρόσωπος (!) στην Ο.Ι.Υ.Ε, προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα λέγοντας ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι πιο διαλλακτικοί αφού έτσι κι αλλιώς “όλοι για το καλό της επιχείρησης δουλεύουμε”.
E λοιπόν “συνάδελφοι” ΟΧΙ! Όσο εσείς πασχίζετε για τα συμφέροντα της επιχείρησης,
οι πραγματικοί συνάδελφοι φτύνουν αίμα για να καταφέρουν να βγάλουν το μεροκάματο.
Οι πραγματικοί συνάδελφοι έρχονται αντιμέτωποι με την τρομοκρατία και την στοχοποίηση όταν τολμούν να ζητήσουν τα αυτονόητα( βάρδιες, ρεπό, υπερωρίες, κ.τ.λ.)

Οι πραγματικοί συνάδελφοι φέρνουν εις πέρας τα καθήκοντά τους χρησιμοποιώντας απαρχαιωμένο εξοπλισμό με πλήρη έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας επιβαρύνοντας και υπονομεύοντας την υγεία τους καθημερινά.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, επιθέσεις όπως αυτή δεν είναι η πρώτη που αντιμετωπίζουμε τόσο στα καταστήματα αυτής της επιχείρησης όσο και σε άλλες επιχειρήσεις του κλάδου. Σκοπός τους δεν είναι η τρομοκράτηση των εκλεγμένων μελών του Σ.Ε.Α. αλλά ο εκφοβισμός και η υποταγή των εργαζομένων. Ο πόλεμος που έχει ξεκινήσει με την συνδικαλιστική μαφία σε επίπεδο Ο.Ι.Υ.Ε. κ΄ Γ.Σ.Ε.Ε. περνά τώρα στα καταστήματα. Γι αυτό το λόγο πρέπει να πετάξουμε τους ανθρώπους της εργοδοσίας από το συνδικαλιστικό κίνημα και να απομονώσουμε αυτούς και τα τσιράκια τους μέσα στα καταστήματα.

Με την οργάνωσή μας στα ταξικά μας σωματεία και με την δημιουργία επιτροπών αγώνα ανά κατάστημα και περιοχή, δημιουργούμε ανάχωμα στην εργοδοτική αυθαιρεσία και επιθετικότητα και περνάμε στην αντεπίθεση για την δικαίωση των δικών μας αιτημάτων.

Δυναμώνουμε την δική μας φωνή
Ένα πρώτο βήμα είναι η οργάνωσή μας στο κλαδικό σωματείο του Σ.Ε.Α. και η ενίσχυσή του με την συμμετοχή μας στις αρχαιρεσίες του για ένα σωματείο πιο δυνατό, συμπαραστάτη στον αγώνα μας.
Μόνο οργανωμένοι εμείς οι χιλιάδες εργαζόμενοι μπορούμε να επιβάλλουμε τα δικά μας θέλω, και να αποτρέψουμε όλα τα αντεργατικά μέτρα που έχουν προγραμματιστεί και θα εφαρμοστούν ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα προκύψει την επομένη των εκλογών.
Η μέχρι τώρα πολιτική του εφησυχασμού και του κοινωνικού εταιρισμού μας έχει φτάσει στο σημερινό σημείο. Ας μην τους επιτρέψουμε να υπονομεύσουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio