Στήριξη των εργατικών αγώνων αυτών των ημερών και καταγγελία για την εργοδοτική παρέμβαση σε αρχαιρεσίες σωματείων

25/6/2019

Η Γραμματεία Εμπορίου-Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους συναδέλφους που αυτές τις μέρες βγαίνουν στο δρόμο για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης και για το μισθό τους, αγωνίζονται ενάντια σε απολύσεις κόντρα στην εργοδοσία και το νομοθετικό παράδεισο που τους έχει στήσει η κυβέρνηση.

Οι αυριανές κινητοποιήσεις στη Μellon και στη First Data, οι κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο, η προσπάθεια για οργάνωση και σύμβαση στις δημοσκοπικές εταιρείες, οι αγώνες στην καθαριότητα των νοσοκομείων, είναι ο μοναδικός δρόμος που έχουν οι εργαζόμενοι για να κατακτούν δικαιώματα, για να αποσπούν νίκες και να φρενάρουν την εργοδοτική ασυδοσία ανεξαρτήτως της κυβέρνησης που θα βρεθεί μεθαύριο μπροστά μας.

Την ίδια στιγμή στο Attica ξεδιπλώνεται ο γνωστός και πατροπαράδοτος μηχανισμός της εργοδοσίας μπροστά στις εκλογές του επιχειρησιακού σωματείου στις 28/6 προκειμένου να στρέψουν τους εργαζόμενους καταρχάς σε συμμετοχή στις αρχαιρεσίες και δευτερευόντως κόντρα στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ. Τα ονόματα των διευθυντών που έχουν αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια μαζί με τους ανθρώπους της συνδικαλιστικής μαφίας είναι γνωστά και θα γίνουν ακόμα πιο φανερά αν δεν σταματήσει εδώ και τώρα, το όργιο απειλών απέναντι σε συναδέλφους.

Σε δεκάδες χώρους αυτές τις μέρες η μεγαλοεργοδοσία βάζει εμπόδια στην οργάνωση και τη συλλογική δράση. Αντιθέτως στους χώρους που παρεμβαίνει η συνδικαλιστική μαφία της ΟΙΥΕ, υπάρχει συντονισμός, κοινός βηματισμός, αγαστή συνεργασία με την εργοδοσία μαζί με διαδικασίες εν κρυπτώ.

Απλώνουμε το χέρι στους εργαζόμενους που δε χειραγωγούνται, που δε σκύβουν το κεφάλι, που επιλέγουν οι ίδιοι μέσα από την πείρα τους, τις δυσκολίες και τις ανάγκες τους, να κάνουν το βήμα στη συλλογική-οργανωμένη πάλη. Χωρίς ενδιάμεσους, διευθυντικά στελέχη και εργοδότες, χωρίς να υπάρχει η αντίληψη των εργαζόμενων-κουκιών όπως έτσι αντιμετωπίζονται από τις άλλες δυνάμεις, χωρίς σωματεία μίας χρήσης.

Αυτό το κομμάτι των εργαζόμενων είναι η πραγματική δύναμη που με τη συμμετοχή τους και την αγωνιστική διάθεση εμπλουτίζουν την πείρα απέναντι στη μάχη που δίνεται αυτό το διάστημα απέναντι στην εργοδοσία και τη συνδικαλιστική μαφία.

Καλούμε το σύνολο των συναδέλφων να μάθει, να προβληματιστεί, να απευθυνθεί στις ταξικές δυνάμεις. Να κάνει το βήμα να σπάσει το φόβο, να παλέψει για τη ζωή του, να αλλάξει τους συσχετισμούς. Να δει μέσα από τα μάτια του, ποιος είναι πραγματικά με αυτόν, ποιος είναι σάρκα από τη σάρκα του. Να μπουν στο κέντρο οι δικές μας ανάγκες.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio