ΔΑΣ-ΟΙΥΕ: Ανακοίνωση για τη συγκρότηση του ΔΣ στην ΟΙΥΕ!

26/6/2019

Χωρίς τα μέλη του ΓΣ της ΓΣΕΕ και της προηγούμενης ηγεσίας στην ΟΙΥΕ αφού πετάχτηκαν εκτός ΔΣ με απόφαση δικαστηρίου, συγκροτήθηκε σήμερα ένα μέρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΙΥΕ καθώς οι παρατάξεις των ΕΑΚ (ομάδα Βασιλόπουλου), ΕΝΕΡΓΑ (εργοδότης Καραγεωργόπουλος) και ΔΑΚΕ προχώρησαν από κοινού σε διαδικασία-παρωδία ορίζοντας εξ αρχής πως στο σημερινό ΔΣ θα εκλεγούν μόλις 6 από τα 11 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Από πριν και για μία ακόμα φορά είχαν μοιράσει τους ρόλους, παίρνοντας εναλλάξ τις θέσεις του προέδρου και του γενικού γραμματέα. Θυμίζουμε πως με βάση το συσχετισμό, οι παρατάξεις ΕΑΚ-ΕΝΕΡΓΑ-ΔΑΚΕ με ενιαία απόφαση είχαν πετάξει εκτός προεδρείου τη 2η παράταξη (ΔΑΣ) που είχε βγει από το προηγούμενο συνέδριο. Σήμερα ενιαία και με απόφαση της πλειοψηφούσας παράταξης της ΕΑΚ, έδωσαν στην 3η παράταξη (ΕΝΕΡΓΑ) τη θέση του γενικού γραμματέα που με βάση το καταστατικό όπως οι ίδιοι τόσα χρόνια επικαλούνταν είναι το κύριο αξίωμα στην ΟΙΥΕ.

Όπως σε όλες τις πρόσφατες ενέργειες της ΟΙΥΕ έτσι και σήμερα, οι συλλογικές διαδικασίες προσομοιάζουν διαδικασίες τσίρκου. Καμία πειστική απάντηση δεν υπήρχε από τις παρατάξεις που συγκροτούν εκ νέου το προεδρείο για τις παραπάνω αστειότητες δηλαδή για ποιο λόγο πέρα από προφανή μαγειρέματα παρασκηνίου, δεν εκλέχτηκε συνολικά όλο το προεδρείο αλλά παρατείνεται αυτή η συζήτηση στο μέλλον. Βέβαια αυτές είναι οι διαδικασίες που συνολικά τους χαρακτηρίζουν. Δεν περιμέναμε τη σημερινή συζήτηση για να βγάλουμε συμπεράσματα.

Ένα πρέπει να είναι καθαρό: Αν νομίζουν ότι θα συνεχίσουν να φέρνουν εργοδότες μέσα στα σωματεία, προέδρους ΑΕ και μέλη ΔΣ επιχειρηματικών ομίλων, σωματεία-εργοδοτικούς μηχανισμούς, σωματεία που δεν έχουν ίχνος εργατών στη σύνθεση τους και σωματεία σφραγίδες όπως αυτό που έκανε εκλογές χθες στη Θήβα, μέσα σε συνθήκες άκρας μυστικότητας με εργαζόμενους από διαφορετικούς κλάδους στα κρυφά, είναι βαθιά γελασμένοι όσες ανακοινώσεις κι αν βγάζουν για εσωτερική κατανάλωση μέσα από τα site τους.

Τα σωματεία θα κάνουν τις αρχαιρεσίες τους ανοιχτά, στο φως της ημέρας, σε συγκεκριμένα μέρη και ώρες που θα είναι γνωστά από πριν σε όλους τους εργαζόμενους. Αλλιώς θα βλέπουμε εκτρώματα όπως στα Χανιά που μέρα καθημερινή και πρωινές ώρες φαίνεται να ψηφίζουν κάτι εκατοντάδες εργαζόμενοι. Αν δε μπορούν να υλοποιήσουν αυτήν την πιο απλή και δημοκρατική πλευρά, ας μη φέρουν καν τα δήθεν νομιμοποιητικά χαρτιά των σωματείων που φυτεύουν ανά την Ελλάδα. Αν επίσης θεωρούν πως η συνδικαλιστική δράση είναι ο συντονισμός με την εργοδοσία, ανακοινώσεις στον υπολογιστή, αλχημείες και μαγειρέματα μαζί με φωτογραφίες στα social media, θα φάνε τα μούτρα τους.

Το δικαστήριο ήδη με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία έχει αποδεχτεί το μέγεθος της νοθείας και της σαπίλας στην ΟΙΥΕ, γι’ αυτό και απέβαλλε τους πρωτομάστορες. Δεν είμαστε αυτοί που λένε και γράφουν πολλά για να δώσουμε στίγμα. Άλλοι το έχουν ανάγκη, γι’ αυτό και ευτελίζονται συνεχώς παίρνοντας κι άλλους στο λαιμό τους. Το προνόμιο της μεγαλοστομίας και των άσφαιρων πυρών, των κειμένων copy paste και των μεταφερόμενων μπράβων-ποινικών το έχουν πάρει εξ ολοκλήρου οι άλλες δυνάμεις με τις όποιες διαφορές μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα τους.

Το επόμενο διάστημα θα βρεθούμε σε ΟΛΟΥΣ τους εργασιακούς χώρους και κυρίως στους χώρους που έχουν βρωμίσει με την παρουσία τους.

Μπροστά στο συνέδριο όποτε και όπου γίνει, η ΔΑΣ θα βρίσκεται εκεί!

Ανεξαρτήτως που ποντάρουν, αν ποντάρουν στη σημερινή ή τη μελλοντική κυβέρνηση ώστε να εξασφαλίσουν ανοχή στις βρωμιές τους, καλούμε από σήμερα όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, στο εμπόριο, στην καθαριότητα σε διαρκή ετοιμότητα και παρουσία.

Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία,
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio